Με τις καταθέσεις των γιατρών συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη της αναισθησιολόγου, υπεύθυνης για το χαμό της μικρής Μελίνας

Ήδη έχουν καταθέσει οι γονείς του άτυχου κοριτσιού και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της ιατροδικαστού που διενήργησε τη νεκροτομή

Must Read

Με καταθέσεις γιατρών συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» στις 29 Δεκεμβρίου 2015, έπειτα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, που χειρίστηκε το περιστατικό του άτυχου κοριτσιού. Η ξαδέλφη του τέως υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της μικρής Μελίνας.

Ήδη έχουν καταθέσει για την υπόθεση οι γονείς του κοριτσιού, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο. Πρώτος είχε ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ο Μανώλης Παρασκάκης, πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας, ο οποίος περιέγραψε τα γεγονότα της μοιραίας εκείνης ημέρας που έχασε τη ζωή της το αγγελούδι του.

Όπως είπε, ο προεγχειρητικός έλεγχος που έγινε στο παιδί δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. Όσο όμως περνούσε η ώρα και δεν έβγαινε από το χειρουργείο, ο ίδιος και η σύζυγός του άρχισαν να ανησυχούν. «Βγήκε ο χειρουργός και μας ενημέρωσε πως προσπάθησαν να ξυπνήσουν το παιδί δύο φορές, αλλά δεν μπορούσαν, γιατί έκανε βρογχόσπασμο. Ρώτησα αν κινδυνεύει και όλοι με καθησύχασαν», ανέφερε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας: «η Μελίνα μου έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών και την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων»!

«Σας είπαν ψέματα»

Από την πλευρά της, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού είχε καταθέσει με δάκρυα στα μάτια: «Οι γιατροί μάς είπαν πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι κινδυνεύει το παιδί, απλώς για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Όταν όμως φτάσαμε στο ΠΑΓΝΗ, είπαμε ότι οι γιατροί του Βενιζελείου μάς ανέφεραν πως δεν κινδυνεύει, με τη γιατρό από το Πανεπιστημιακό να μας λέει: “Σας είπαν ψέματα”»!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της ιατροδικαστού Ελπίδας Σπανουδάκη, η οποία διενήργησε τη νεκροτομή στο άψυχο σώμα του κοριτσιού. Η 4χρονη Μελίνα εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για κρεατάκια.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το αγγελούδι μπήκε στο χειρουργείο τη Δευτέρα. Όταν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα οι γιατροί να το διασωληνώσουν και να το μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΝΓΗ, όπου ξεψύχησε στις 6 το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This