Περισυλλογή από το Λιμενικό τουλάχιστον 67 προσφύγων και μεταναστών που «ξεβράστηκαν» σε Εύβοια και Κέρκυρα

Ερευνάται η εμπλοκή ύποπτου σκάφους σε ενδεχόμενη παράνομη μεταφορά των μεταναστών στην Κάρυστο

Must Read

Τουλάχιστον 42 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνέλεξε το Λιμενικό σε απόκρημνη περιοχή της Καρύστου, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι 42 μετανάστες, εκ των οποίων 37 άνδρες, 3 γυναίκας και 2 παιδιά, αραβικής καταγωγής οι περισσότεροι, αποβιβάστηκαν στο σημείο από σκάφος που τους μετέφερε εκεί. Πλέον, αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμεναρχείο Καρύστου όπου, σε συνεννόηση με το δήμο, πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν σε κοντινό νησί ένα ύποπτο σκάφος, για το οποίο ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς των μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο.

Εξάλλου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης ακόμη 25 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 9 ανήλικοι, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Οι 25 επιβαίνοντες παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο νέο λιμένα Κέρκυρας, ενώ το ταχύπλοο οδηγήθηκε στην Παλαιοκαστρίτσα, όπου και κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν

Οι δεκαέξι ενήλικες αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των διατάξεων του νόμου «Περί αλλοδαπών» όπως ισχύει, ενώ οι υπόλοιποι εννιά ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι ως άνω αλλοδαποί κατέφθασαν στην Κέρκυρα μέσω λεωφορείου ΚΤΕΛ και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη προς αυτούς παραλία της Κέρκυρας μέσω ΙΧ οχήματος, με οδηγό άνδρα και συνοδηγό γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος που βρισκόταν ήδη στο σημείο, με χειριστή άγνωστο άνδρα, ο οποίος, αφού τους παρείχε οδηγίες αναφορικά με το χειρισμό του, αποχώρησε με έτερο σκάφος.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This