Σταύρος Μπαρούτας: Στα παιδιά οφείλουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Την περίοδο αυτή που η ανθρώπινη επαφή γίνεται με περιορισμούς σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες.

Must Read

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και τρόπους πως αυτή η κατάσταση των περιοριστικών μέτρων μπορεί, όχι απλά να γίνει διαχειρίσιμη αλλά ωφέλιμη στέλνει ο κ. Σταύρος Μπαρούτας ο οποίος είναι Chartered Manager (CMgr) και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων Subject Matters του Chartered Management Institute.

Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια πιστοποιήθηκε ως Certified Innermetrix Consultant για την Ελλάδα και πιο πρόσφατα ως Intelligent Leadership Executive Coach, πιστοποιημένος από τον John Mattone.

Ο κ. Μπαρούτας διοργανώνει ένα διαδικτυακό σεμινάριο την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με τίτλο «Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου» μέσω του οποίου μας καλεί να ανακαλύψουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Ταυτόχρονα και με αφορμή την νέα χρονιά στο σεμινάριο θα συζητηθεί πως μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους και ποιες προκλήσεις να επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε.
Σε μια συμβολική του κίνηση ο κ. Μπαρούτας διαθέτει όλα τα έσοδα του σεμιναρίου για την στήριξη των σκοπών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Όπως αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξη του πως τα παιδιά πρέπει να ζουν ευτυχισμένα και χαρούμενα και οφείλουμε όλοι να προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο άνθρωπος έχει πολλές καλές εκδοχές ; Πως τις ανακαλύπτει;

«Η δύναμη του ανθρώπου περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές καλές εκδοχές, απλά θα έλεγα ότι πρέπει να τις συνειδητοποιήσουμε. Να σταματήσουμε τον αυτόματο πιλότο μας και να αποφασίσουμε να τις παρουσιάσουμε στον εαυτό μας. Έχουμε εξασκηθεί να συγκρινόμαστε με καλύτερους από εμάς, αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι αληθές, δεν στέκει. Ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, το μόνο όμοιο με τους υπόλοιπους είναι η κοινωνία-το περιβάλλον-που δραστηριοποιούμαστε. Συνεπώς, από την στιγμή που θα δεχθούμε την διαφορετικότητά μας, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Είναι θέμα απόφασης και αποφυγής δικαιολογιών»

Η αγάπη για τα παιδιά και ιδίως η αγάπη σε αυτά που είναι σε ανάγκη μας κάνει όλους καλύτερους ανθρώπους;

«Το αίσθημα αλληλεγγύης είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι μας να δοκιμάσουμε. Η προσφορά και η αλληλοβοήθεια, όχι μόνον τις εορταστικές περιόδους, όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια, αναδεικνύει την αστραφτερή πλευρά του εαυτού μας. Ιδίως όταν αυτή κατευθύνεται σε μικρά προσωπάκια που έπειτα από τις συνεισφορές μας, χαμογελούν περισσότερο. Με ρωτήσατε εάν μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, σας απαντώ λοιπόν ότι, εάν δεν καταφέρουν τέτοιες πράξεις να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, μαθαίνουν τουλάχιστον μικρότερους ανθρώπους να προσφέρουν και να αγαπούν και αυτό καλλιεργεί την ελπίδα για ένα πολύ ομορφότερο αύριο».

Θα κάνετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για καλό σκοπό, για να στηρίξετε το «Μαζί για το Παιδί», μιλήστε μας λίγο για αυτή την πρωτοβουλία σας;

«Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος προσπαθώ να θέτω νέους προσωπικούς στόχους. Μέσα στο πλαίσιο της προσφοράς, αγάπης και υποστήριξης προς τους συνανθρώπους μου, σκέφτηκα να στραφώ στα παιδιά. Σκέφτηκα χαμογελαστά μικρά προσωπάκια σε ανάγκη. Αυτή η σκέψη μου πυροδότησε την επιθυμία να υποστηρίξω αυτά τα παιδιά με τον δικό μου τρόπο. Να οργανώσω ένα σεμινάριο/συζήτηση και τα έσοδα του να διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Γνωρίζω ότι βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις αλλά τα ίδια και δυσκολότερα βιώνουν οι μικρότερες ηλικίες. «Ας κάνουμε μια προσπάθεια», αυτό είπα μέσα μου και ξεκίνησα».

Τι το ξεχωριστό έχει το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο και γιατί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή σε αυτό;

«Πρώτο διαφορετικό στοιχείο είναι ότι οργανώνεται χρονικά πριν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Είναι μια χρονική περίοδος χαράς, αλληλεγγύης, αγάπης. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, αυτό το σεμινάριο με συγκεκριμένη θεματολογία θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει και να ανακαλύψει την αυθεντικότητά μας, την στάση μας απέναντι σε φόβους που μπορεί να μας εγκλωβίζουν σε διάφορες καταστάσεις και τέλος, η προσέλκυση της προσωπικής μας επιτυχίας. Συναγωνιστές σε αυτό το event είναι η Αντιγόνη Τσόλη και ο Αλέξανδρος Σκεπαριανός. Η Αντιγόνη είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ηatha από τη Yoga Alliance, η οποία θα αναπτύξει τεχνικές αναπνοής και έλεγχο αναπνοής, για εγρήγορση, ηρεμία, εξισορρόπηση και τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης και οραματισμού. Ο Αλέξανδρος θα δώσει τις δικές του συμβουλές για την καθημερινή μας άσκηση και φυσικά οι συμμετέχοντες την δυναμική τους. Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Όλοι Μαζί για το Παιδί!»

Στο σεμινάριο θα αναδείξετε τις δυνατότητες μας και πως περιορίζονται αυτές από καθημερινές καταστάσεις. Η εποχή του covid-19 είναι μια ιδιαίτερη συνθήκη που κάποιους ανθρώπους μπορεί να τους «αιχμαλωτίσει»;

«Η εποχή του covid-19 είναι μια νέα δύσκολη εποχή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βάλλονται άνθρωποι θεμελιακά. Σχεδόν όλοι μας χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν ανάγκη τον φίλο, τον γνωστό, να μιλήσει να συζητήσει να γελάσει. Χρειαζόμαστε να προσθέσουμε στην ζωή μας περισσότερο το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, δεν χρειαζόμαστε μόνον τον καναπέ μας. Χρειαζόμαστε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας ελεύθερα και να μας ακούσουν. Χρειαζόμαστε να νοιώσουμε περισσότερο άνθρωποι. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του σεμιναρίου. Να μας οπλίσει με δυνατότητες και τεχνικές, έτσι ώστε να μπορούμε με μεγαλύτερη θέληση και αυτοπεποίθηση να απεγκλωβιστούμε από επιβεβλημένες δικές μας σκέψεις».

Πως μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή και με ποιον τρόπο θα στηρίξει το «Μαζί για το Παιδί;

«Πολύ απλά μέσα από την ιστοσελίδα https://bit.ly/2UhZHDm αλλά και από την ιστοσελίδα μου https://baroutas.com/ ή στα κοινωνικά δίκτυα, πάλι απλά με 2 κλικ.

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

  • Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
  •  Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π.
  • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
  • Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
  • Οι Φίλοι του Παιδιού
  • Οι Φίλοι της Μέριμνας
  • Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)
  • Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
  • Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: [email protected] | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This