Αθηνά Λινού: «Αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα»

Must Read

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που αυξάνονται ραγδαία με «απειλητικό» τρόπο, μίλησε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown σημαίνει μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις αναγκαίες καταστάσεις» και πρόσθεσε λέγοντας ότι «οι αριθμοί είναι μεγάλοι, αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου και τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα».

Επεσήμανε επίσης ότι «δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, γιατί πρέπει να τα κάνεις εύκολα και στην εφαρμογή τους». «Εκεί υστερούμε» εντόπισε η κ. Λινού και συμπλήρωσε ότι «στη δημόσια υγεία πρέπει να πετύχεις αλλαγή συμπεριφοράς».

Αναφορικά με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, η κα. Λινού ανέφερε ότι δεν ξέρει αν θα είναι το επόμενο βήμα στη λίστα των μέτρων που θα ληφθούν από την κυβέρνηση, παρόλα αυτά θα ήθελε «μια τυχαιοποιημένη μελέτη με δείγμα από τα παιδάκια όλης της χώρας, να δω αν νοσούν».

Όσον αφορά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει εκείνη το Υπουργείο Υγείας, η κα. Λινού αποκάλυψε το παρασκήνιο αλλά και τις σκέψεις της για την πρόταση του κ. Τσίπρα.

«Αυτό για το οποίο ερωτήθηκα είναι αν θα με πειράζει να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα “βεβαίως και όχι”», ανέφερε η κ. Λινού και πρόσθεσε ότι «αν θα γίνει κάποιος υπουργός, η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει κανένα νόημα» και συνέχισε τονίζοντας πως «καίγομαι για το τι θα γίνει με τον κορωνοϊό και πώς θα εφαρμόσουμε τα μέτρα»

Στην ερώτηση αν θεωρεί η ίδια ικανό τον κ. Κικίλια γι’ αυτήν την θέση η κα. καθηγήτρια απάντησε πως «ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου και προφανώς παρακολούθησε τα μαθήματα μου, γιατί να έχω αντίρρηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This