Στο «μικροσκόπιο» τα εμβόλια που προπορεύονται! Τι θα κάνουν 3 στους 4 Έλληνες όταν έρθουν στη χώρα μας;

Τι ισχύει για Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca /Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

Must Read

Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος, για μια ακόμη φορά ασχολείται με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Σε μια επεξηγηματική προσπάθεια, εστιάζει και συγκρίνει τα τρία εμβόλια που βρίσκονται «μια ανάσα» από την έγκρισή τους. Κάτι, που προφανώς θα σημάνει και την έναρξη της διάθεσής τους στις κυβερνήσεις, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca /Πανεπιστήμιο Οξφόρδης μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του κ.Μόσιαλου, ο οποίος συγκρίνει:

  • την αποτελεσματικότητα των τριών εμβολίων, όπως αυτή έχει ανακοινωθεί
  • το κόστος
  • τα δεδομένα για την αποθήκευσή τους
  • τη δυνατότητα παραγωγής και διαθεσιμότητας δόσεων σύμφωνα με ότι έχει ανακοινωθεί και
  • την πορεία της αδειοδότησής τους

Με μια πρώτη ματιά και σε ότι αφορά μόνο όσα μπορεί να κατανοήσει ένας απλός πολίτης, το πιο φθηνό εκ των τριών θα είναι αυτό της AstraZeneca, το οποίο ανά δόση θα κοστίζει μόλις 3-4 δολάρια, ενώ το πιο «εύκολο» στη διατήρηση θα είναι αυτό της Moderna, το οποίο θα μπορεί να αποθηκεύεται για 30 ημέρες σε απλή ψύξη (4 C), ή σε κατάψυξη (-20C) για έξι μήνες.

Ο πίνακας σύγκρισης των εμβολίων για COVID-19:

Δείτε ακόμα: Επιχείρηση κορωνοϊός: Πόσα εμβόλια είναι στην τελική ευθεία των κλινικών δοκιμών και ποια

Τι απαντάνε οι Έλληνες για τον εμβολιασμό τους;

Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research (συμμετείχαν 1.054 άτομα από 13 περιφέρειες) περιλάμβανε και το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την αντίδραση των ερωτώμενων στην ερώτηση αν θα εμβολιαστούν.

Το 75% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, δηλώνει πως προτίθεται – έστω και υπό προϋποθέσεις – να κάνει το εμβόλιο όταν αυτό διατεθεί στη χώρα μας.

Φαίνεται ότι οι θετικές εξελίξεις στην παραγωγή και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως αυτές ανακοινώνονται, έχουν αυξήσει το ποσοστό του κόσμου που βλέπει με καλό… μάτι τον εμβολιασμό του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This