Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Γκρεμίζουν τοίχους για να φτιάξουν ΜΕΘ μετά τις καταγγελίες για διακοπές στην παροχή οξυγόνου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης;

H καταγγελία εργαζομένων και η απάντηση της διοίκησης

Το ΕΣΥ στα όρια του με την κατάσταση να έχει εξελιχθεί τόσο δραματικά που ο όρος «αφυξία» πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά!

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς προμήθειες οξυγόνου να καλυφθούν τα περιστατικά, ενώ σα να μην έφτανε αυτό, το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν διακοπές στην παροχή οξυγόνου σε κλινική Covid.

«Παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές»

«Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής Παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο …Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση. Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας… διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε ότι «Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Γκρεμίζουν τοίχους για νέα ΜΕΘ;

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας, το inkomotini.news μετέδωσε ότι η διοίκηση σε συνεννόηση με τους γιατρούς αποφάσισε να προχωρήσει σε γκρέμισμα τοίχων για να δημιουργηθεί μία επιπλέον πτέρυγα ΜΕΘ με οκτώ κλίνες. Ο Θεοδόσης Μπιρμπίλης, Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου τόνισε το inkomotini.news «ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!. Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ οκτώ κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι».

Η διοίκηση του νοσοκομείου με νέα ανακοίνωση αναφέρει:«Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές. Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ