Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς οξυγόνο το νοσοκομείο στο Κιλκίς – Πάνω από 60 άτομα προσωπικού νοσούν από κορωνοϊό

Το κεντρικό σύστημα οξυγόνου στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν λειτουργεί.

Δραματική θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας μας καθώς, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, με τη μακάβρια λίστα των θυμάτων ολοένα να μεγαλώνει.

«Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Έπρεπε να ήμασταν προετοιμασμένοι και όχι να στήσουμε ένα ολόκληρο τμήμα μέσα σε έξι ώρες χωρίς να υπάρχει κάτι τόσο στοιχειώδες όπως είναι οι φιάλες οξυγόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, τονίζοντας πως ότι ακόμα και σήμερα το κεντρικό σύστημα οξυγόνου στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν λειτουργεί, αλλά υποστηρίζεται από φορητές φιάλες ενώ νοσηλεύονται 56 ασθενείς, δύο εκ των οποίων διασωληνομένοι χωρίς ΜΕΘ.

Παράλληλα ο κ. Καλεμκερίδης αναφέρθηκε στην ραγδαία εξάπλωση του ιού μεταξύ του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, καθώς, όπως ανέφερε, ήδη νοσούν βαριά, πάνω από 60 άτομα τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα.

Αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας για το προσωπικό, ο κ. Καλεμκερίδης (έχει νοσήσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, η οποία είναι νοσηλεύτρια) κατήγγειλε ότι οι υγειονομικοί δεν έχουν στη διάθεσή τους σε όλες τις βάρδιες ειδικές στολές ούτε μάσκες υψηλής προστασίας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αρκετές φορές οι υγειονομικοί αναγκάζονται να φορούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια! Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αύξησης των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό».

Οπως υποστηρίζει ο γραμματέας του σωματείου, έχει ζητηθεί από τους εργαζομένους να χρησιμοποιούν τα μέσα προστασίας με φειδώ, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Δεν υπάρχει ούτε καν νιπτήρας για να πλένουν τα χέρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Γι’ αυτό δεν πίνουν νερό, για να μην πάνε στην τουαλέτα, ενώ αναγκάζονται να φορούν τις στολές έως το πέρας της βάρδιας, ακόμα κι αν αυτές είναι μούσκεμα στον ιδρώτα, γιατί δεν υπάρχουν άλλες. Μας στέλνουν σαν πρόβατα σε σφαγή» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «συνθήκες… Ουγκάντας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ