Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Οι δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη στο… έλεος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Η πλατφόρμα θα κρίνει αυτομάτως ποιοι δανειολήπτες συνεχίζουν και ποιοι κόβονται

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επικαιροποίηση των στοιχείων για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη.

Η πλατφόρμα θα κρίνει αυτομάτως ποιοι είναι οι δανειολήπτες που δικαιούνται να προχωρήσουν στην εκδίκαση της υπόθεσής τους στο δικαστήριο και θα κόβει τους μη επιλέξιμους.

Με την επικαιροποίηση των στοιχείων του ο οφειλέτης αποδέχεται και την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου του, προκειμένου να εξακριβωθεί και η ακρίβεια των στοιχείων του. Όσοι δεν το κάνουν θα χάνουν το δικαίωμα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δικαστικά μέσω του νόμου Κατσέλη και θα κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία.

Αυτοί που θα πρέπει να βιαστούν είναι όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις ρύθμισης οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, καθώς θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν νέα αίτηση έως τις 15 Ιανουαρίου.

Αντίστοιχα όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως τα τέλη Ιουνίου του 2015 καλούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, ενώ έως και την 31η Μαΐου 2021 το αργότερο θα πρέπει να έχει υποβληθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Κατά τη νέα δικάσιμο, η οποία θα ορίζεται μετά την υποβολή αίτησης επαναπροσδιορισμού από πλευράς του δανειολήπτη, δεν θα εξετάζονται μάρτυρες και η υπόθεση θα συζητείται χωρίς την παρουσία των διαδίκων ή των πληρεξούσιων δικηγόρων τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ