«Στοιβάζουν μελλοθάνατους»! Ο πρώην Μr International Σάκης Δαρίβας άρχισε απεργία πείνας μέσα στις Φυλακές Διαβατών

«Οι φυλακές δεν πρέπει να είναι αποθήκες ανθρώπων»

Must Read

Απεργία πείνας άρχισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέσα στη φυλακή ο πρώην Mr International Σάκης Δαρίβας, ο οποίος μεσουράνησε στις πασαρέλες στα τέλη της δεκαετίας του ’90! Αίτημα του πρώην εστεμμένου «κούρου», ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, είναι η βελτίωση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων στις Φυλακές Διαβατών, όπου ο ίδιος εκτίει ποινή για απάτη.

Μάλιστα, στις 14 Νοεμβρίου είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, με παράλληλη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, σχετικά με το γεγονός ότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν συνέπεια τη διάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των κρατουμένων.

«Οι φυλακές δεν πρέπει να είναι αποθήκες ανθρώπων ούτε να στοιβάζουν μελλοθάνατους. Οι κρατούμενοι είμαστε άνθρωποι… Ο κορωνοϊός, άραγε, πώς μπήκε στις φυλακές και με την ευθύνη ποιων εξαπλώθηκε; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι; Πότε θα μας υπολογίσει, επιτέλους, η Πολιτεία; Θα αλλάξει κάτι ή θα θρηνούμε διαρκώς θύματα;» αναρωτήθηκε μέσα από τη φυλακή το πρώην μοντέλο.

Ο Σάκης Δαρίβας δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι κανείς δεν του πήρε κατάθεση για τις καταγγελίες που έκανε, ούτε καν τηλεφωνικάΔεν έχει έρθει ούτε ένα άτομο να μου πάρει κατάθεση για τις σοβαρές καταγγελίες που έκανα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο σχετικά με τις συνθήκες κράτησής μας. Δεν μπορώ άλλο να ανεχτώ την αναλγησία των Αρχών. Χωρίς να έχω άλλη λύση και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας μου, αναγκάζομαι να προβώ σε απεργία πείνας όχι για εγωιστικούς λόγους, αλλά για να καταδείξω τα προβλήματα των φυλακών» τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Χατζηιωάννου, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό δύο κρατούμενοι των Φυλακών Διαβατών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This