Η ενημέρωση και το ραντεβού για το εμβόλιο θα γίνονται μέσω SMS

O Γρηγόρης Ζαριφόπουλος εξήγησε τη διαδικασία και αποκάλυψε ότι τα SMS μετακίνησης θα παραμείνουν για αρκετό καιρό ακόμα

Must Read

Το εμβόλιο για την προστασία από τον κορωνοϊό, θα έρθει σύντομα στη χώρα μας και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος εξήγησε την διαδικασία που θα ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υφυπουργός κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία άυλης συνταγογράφηση, η οποία έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής από 850.000 πολίτες. Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού, οι πολίτες θα λάβουν SMS ή email τα οποία θα τους ενημερώνουν για προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ θα μπορούν να απαντούν χωρίς χρέωση. Πληκτρολογώντας τον αριθμό 1, οι πολίτες θα δέχονται το ραντεβού ενώ με τον αριθμό 2 θα το ακυρώνουν:

«Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο», τόνισε ο υφυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε και στην διαδικασία μέσω του gov.gr: «Παρόμοιος θα είναι και ο τρόπος μέσα από το gov.gr θα υπάρχει η πλατφόρμα το emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά να κλείνει το ραντεβού του. Υπάρχουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ηλικία του πολίτη, όπου οι μεγαλύτεροι θα δεχτούν πρώτα το σχετικό μήνυμα. Θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο».

Πόσο θα διαρκέσει το SMS στο 13033

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο ακόμα θα διαρκέσει η αιτολογία μετακίνησης μέσω SMS στο 13033, ο υφυπουργός απάντησε ότι πιθανόν να διατηρηθεί μέχρι να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός: «Είναι ένα εργαλείο που βοήθησε τους πολίτες και το κράτος για να παρακολουθήσουν πως τηρούνται τα μέτρα. Ουσιαστικά αντικαθιστά το χαρτί. Δεν κρατάμε κανένα στοιχείο, δεν έχουμε κανένα στατιστικό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το σύνολο των μηνυμάτων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό θα βγούμε επιτέλους από αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια και δεν θα χρειαστεί να βάλουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, θα ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και θα προχωρήσουμε στη ζωή μας», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This