Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης: «Από τα ΜΜΕ ενημερωνόμαστε για τα κρούσματα»

«Πυρ» σε ΕΟΔΥ από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Must Read

Ακόμα ένας επιστήμονας που δίνει καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του φονικού ιού αποκαλύπτει τις τρομακτικές ελλείψεις στο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», ενώ ξεγυμνώνει και τον ΕΟΔΥ, τον οποίο κατηγορεί για ελλιπή συνεργασία.

Λίγο προτού συμμετάσχει στη συνάντηση των τοπικών φορέων του νομού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης επισήμανε ότι έχει παρατηρήσει μια έλλειψη πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα και ζήτησε να συμπεριληφθούν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας και οι γιατροί σε κάθε περιοχή στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά με τη βαριά επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης, ο κ. Τσεβεκίδης εξήγησε ότι υπήρξαν πολλοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν, ωστόσο υπέδειξε ως αδύναμο σημείο στη μάχη κατά του ιού τη μη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τους τοπικούς παράγοντες.

«Έχουμε μια έλλειψη πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία έχουν μεν την εικόνα, αλλά αυτή η πληροφορία δεν δίνεται, δεν διαχέεται στους ιατρικούς συλλόγους και τους γιατρούς, για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται σε κάθε περιοχή. Τα μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, η εικόνα που έχουμε είναι αποσπασματική. Δεν παίρνουν τη γνώμη και τη γνώση των τοπικών παραγόντων, παρότι εμείς έχουμε εικόνα, την ανθρωπογεωγραφία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Πώς θα κάνουν σοβαρή ιχνηλάτηση από την Αθήνα; Πώς θα καταλάβουν τι γίνεται;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Τσεβεκίδης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κατηγορούμε συνέχεια έναν πολίτη, θα πρέπει να δούμε και τι κάνουμε εμείς».

Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι η έλλειψη επιδημιολογικών στοιχείων εγείρει ερωτήματα κατά πόσο οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν επαρκή εφόδια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Από τη στιγμή, μάλιστα, που, σύμφωνα με τον κ. Τσεβεκίδη, δεν γίνεται σωστά η ιχνηλάτηση, είναι λογικό να υπάρχουν απορίες για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζονται τα εκάστοτε μέτρα.

«Δεν έχουμε μαγικές λύσεις. Υπάρχει πάντα το δίλημμα: από τη μια, η δημόσια υγεία και, από την άλλη, η οικονομία και η υπόλοιπη ζωή» επισήμανε ο κ. Τσεβεκίδης και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις και να μην καταφύγουμε σε πρωτόγονες λύσεις, «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», «έχουμε αυτό, άρα κλείστε τα όλα, δεν ξέρουμε πώς θα ζήσετε, πάρτε ένα επίδομα».

«Να δούμε τα πραγματικά προβλήματα είναι πιο δύσκολο, θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αυτό είναι το πιο σωστό για να αντιμετωπίσουμε δίκαια μια κρίση, γιατί διαφορετικά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλου είδους προβλήματα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This