Το κυβερνητικό παραμύθι έχει πολλούς «δράκους»: Ρεκόρ δεκαετίας στους εγγεγραμμένους άνεργους!

Σκάνε μία-μία οι φούσκες της κυβέρνησης

Must Read

Το απόλυτο ξεγύμνωμα όλης της επικοινωνιακής καταιγίδας της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας συνιστούν οι ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ για τον πραγματικό αριθμό των ανέργων στη χώρα.

Λίγες μέρες μετά τους νέους πανηγυρισμούς του Γιάννη Βρούτση, καθώς οι στατιστικές έρευνες που διεξάγει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δείχνουν μείωση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ εκτοξεύτηκε τον Νοέμβριο στα 1.153.434 άτομα.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ από το 2010 και έπειτα και μάλιστα ξεπερνά κατά πολύ και τα θλιβερά στοιχεία που είχαν καταγραφεί το 2013, με την ανεργία τότε να εκτοξεύεται στο 28%.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 109.725 άτομα ή κατά 10,51% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 69.491 άτομα ή 6,41% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώθηκαν κατά 15.173 άτομα τον τελευταίο μήνα και ανέρχονται σε 150.862. Δηλαδή μειώθηκαν κατά 9,14% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν, επίσης, την αναλγησία της κυβέρνησης αναφορικά με την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων. Τον Νοέμβριο όσοι ήταν άνεργοι για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών ανήλθαν σε 548.290 άτομα, την ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγύριζε για το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί σε μόλις 130.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This