Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Τι ισχύει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για sms και μετακινήσεις – Αλλάζει το όριο των ατόμων σε ΙΧ και ταξί

Ποιοί εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού

Λίγο πιο ελαστικά θα είναι για σήμερα και μόνο τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προκειμένου να περάσουν λίγο χρόνο όλοι με τις οικογένειές τους την πρώτη ημέρα του 2021. 

Η απαγορεύση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, συνεχίζει να ισχύει, ωστόσο, αλλάζουν τα όσα ίσχυαν μέχρι πρότινος για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί.

Ειδικότερα, για σήμερα 1η Ιανουαρίου παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς.

Όσοι επιθυμούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια θα πρέπει να το κάνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι έως 9 άτομα και από δύο οικογένειες.

Οι επιστήμονες άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα τόνιζαν πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθούν οι ίδιες επαφές τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά ως μέτρο προστασίας.

Παράλληλα, και σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται με αποστολή στο 13033 sms και σε περίπτωση που μία οικογένεια πάει σε ένα φιλικό σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον κωδικό 6 τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Υπενθυμίζεται, ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού. Ωστόσο, υπάρχουν έξι περιπτώσεις οι οποίες εξαιρούνται.

Δηλαδή, η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη, μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης, μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη, μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους (αφορά σε διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς), μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1, μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ