Φρίκη με πυροβολημένο σκύλο και νεκρά αρνάκια σε χωριό των Ιωαννίνων – Οργή των κατοίκων και των φιλοζωικών Σωματείων

Τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής απευθύνουν έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει πληροφορίες να ενημερώσει τις Αρχές

Must Read

Ακόμη ένα φρικιαστικό συμβάν κακοποίησης και δολοφονίας ζώων έγινε γνωστό, αυτήν την φορά με θύματα ένα σκύλο και πέντε αρνάκια, σε χωριό των Ιωαννίνων. 

Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου ένας κάτοικος του χωριού Τύρια ειδοποίησε την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου του διπλανού χωριού, Νόπη Παρχαρίδου, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και ήρθε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Το σκυλάκι είχε δεχθεί σφαίρα στο λαιμό, ενώ νεκρά ήταν και τα πέντε αρνάκια. Μάλιστα, από το ένα έλειπε το ένα πόδι.

Όπως είπε, τα νεκρά ζωάκια βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου, γεγονός που μαρτυρά ότι ο δράστης ήθελε να τα δουν.

Η κ. Παρχαρίδου εκτιμά ότι το έγκλημα διεπράχθη από τσοπάνη ενώ κάνει λόγο για κοινή πρακτική στην περιοχή: «Πιστεύω ότι αυτό έγινε από τσοπάνη. Το σκυλί ήταν δικό του και το είχε αφήσει νηστικό. Είναι γνωστό ότι αυτό κάνουν όλοι οι τσοπαναραίοι στην περιοχή μας. Το αποτέλεσμα ήταν το αποτρόπαιο γεγονός. Το θέαμα αυτό το είδαν ακόμη και μικρά παιδιά».

Όπως εξήγησε στο SKAI.gr δεν είναι πρωτοφανές περιστατικό ενώ για την κατάσταση επιρρίπτει ευθυνες τόσο στη νοοτροπία των κατοίκων όσο και στο Δήμο. Όπως είπε η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική. Υπάρχουν πάρα πολλά σκυλιά και ο Δήμος Ζηρού το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει την στοιχειώδη τροφή και πολύ λίγες στειρώσεις, τίποτα άλλο. «Οι εγκαταλείψεις είναι συνεχείς. Κάνουμε πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες στο φιλοζωικό για να φροντίσουμε αμέτρητα ζώα και δεν τα καταφέρνουμε. Δυστυχώς η νοοτροπία που επικρατεί είναι φρικτή, μόνο για τα παραγωγικά ζώα νοιάζονται, αν το ζώο δεν είναι παραγωγικό το εγκαταλείπουν στη μοίρα του» κατήγγειλε.

Επεσήμανε μάλιστα, πως ο Δήμος θα έπρεπε να έχει ένα καταφύγιο έστω προσωρινής φιλοξενίας, να προχωρήσει σε μαζικές στειρώσεις, να κάνει σοβαρούς ελέγχους στα δεσποζόμενα ζώα, να τοποθετήσει σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες. «Στην περιοχή μας τίποτα δεν θυμίζει 2021 όσον αφορά στην αντιμετώπιση κατοίκων και δήμου απέναντι στα ζώα συντροφιάς. Το περιστατικό που είδατε είναι ενδεικτικό της κατάστασής μας» εξήγησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This