Αναρχικοί και κρατούμενοι για τρομοκρατία κάνουν απεργία πείνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Απεργία πείνας-συμπαράσταση στον Κουφοντίνα από τους Μαζιώτη, Δημητράκη, Γεωργιάδη, Σταθόπουλο

Must Read

Τέσσερις κρατούμενοι του αναρχικού χώρου και τρομοκρατικών οργανώσεων ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και 10 ημέρες απεργία πείνας ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για ισάριθμες δολοφονίες, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, μετά την ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας.

Ο καταδικασθείς ως τρομοκράτης ξεκίνησε την απεργία πείνας με αίτημα την εφαρμογή της σωφρονιστικής νομοθεσίας που προβλέπει την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Βάσει της διάταξης του νόμου για επαναμεταγωγή κρατουμένων, προβλέπεται η επιστροφή στην αρχική φυλακή όπου ο κρατούμενος εξέτιε την ποινή του η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Κορυδαλλός.

Όμως αυτό δεν υλοποιήθηκε, καθώς με εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου δεν γίνονται μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική προς αποτροπή της διασποράς κορωνοϊού ανάμεσα τους κρατουμένους των φυλακών.

Διαβάστε εδώ την έγγραφη απάντηση της Σοφίας Νικολάου στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα

Σοφία Νικολάου Δημήτρης ΚουφοντίναςΔημήτρης Κουφοντίνας,

Απεργία πείνας από Μαζιώτη-Δημητράκη σε ένδειξη συμπαράστασης

Στο μεταξύ σε ένδειξη συμπαράστασης στο Δημήτρη Κουφοντίνα, από χθες, Σάββατο, ξεκίνησαν απεργία πείνας το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης και ο Γιάννης Δημητράκηςοι οποίοι, επίσης, κρατούνται στις φυλακές Δομοκού.

Σε σχετική δήλωση τους αναφέρουν:

“Από σήμερα Σάββατο,16 Ιανουαρίου 2021, ξεκινάμε Απεργία Πείνας εις ένδειξη Αλληλεγγύης στο σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Καταγγέλλουμε τη βίαιη μεταγωγή του με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο παρά το ότι δήλωσε ότι δεν θέλει καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”.

Εξάλλου, από αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ξεκινούν πενθήμερη απεργία πείνας οι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως “πολιτικοί κρατούμενοι” στις φυλακές Λάρισας Β. Σταθόπουλος και Π. Γεωργιάδης.

Στην κοινή δήλωση τους αναφέρουν:

“Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ξεκινάμε πενθήμερη απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ”.

Και διαδικτυακό ψήφισμα

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογραφών υπέρ του αιτήματος του “Λουκά” της 17Ν για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσω της πλατφόρμας avaaz.

Το σχετικό ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές αναφέρει:

“Όσοι-ες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη μεθόδευση σε βάρος του επί 18 χρόνια και 4 μήνες κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, εκ μέρους της κυβέρνησης, με μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του και την εξόντωσή του, και βεβαίως αποκλειστικό στόχο όλους τους δυνάμει αντιπάλους του συστήματος.

… Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την επιχείρηση εξόντωσής του, με εξαιρετικά βεβαρημένη υγεία, 63χρονου απεργού πείνας, και τη μετατροπή της υγειονομικής καραντίνας σε λοκντάουν των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This