Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Βατόπουλος: Θα παραμείνει η απαγόρευση την νύχτα! Την Παρασκευή οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια

Υπέρ της  διατήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αποκάλυψε πως την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή μη των Γυμνασίων και των Λυκείων.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΗ

Ο  κ. Βατόπουλος τόνισε ότι με την απαγόρευση τη νύχτα μειώνονται οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού, καθώς ελαττώνεται ο μη αναγκαίος συνωστισμός του πληθυσμού. Αναφορικά με την μετάλλαξη του φονικού ιού ο καθηγητής υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους. Μάλιστα, επεσήμανε πως η εμφάνιση της μετάλλαξης κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.
Σχετικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμα της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, σημείωσε πως την Παρασκευή θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων. Παράλληλα, ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα. «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

χιονοδρομικό

Ειδικά για τα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, η 1η Φεβρουαρίου είναι μια πιθανή ημερομηνία αλλά θα συζητηθεί και αυτό την Παρασκευή καθώς για την επανέναρξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτούνται μερικές ημέρες προετοιμασίας. Επίσης, το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, θα επιφέρει και την επανελειτουργία των φροντιστηρίων κάτι που συνεπάγεται ακόμη περισσότερες μετακινήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ