Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Στα εμβολιαστικά κέντρα τα ευάλωτα άτομα, με έξοδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Θα αξιοποιηθεί το προσωπικό τού «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ

Βοήθεια προς τα ευάλωτα άτομα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στα κέντρα εμβολιασμού, προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Το πώς θα γίνει αυτό εξηγεί ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Στέλιος Λιακόπουλος: «Στο πλαίσιο σχετικής κατεύθυνσης που δόθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, προχωρήσαμε στην οργάνωση ενός προγράμματος, ώστε να διευκολύνουμε ευάλωτους συμπολίτες μας οι οποίοι, είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω άλλης φύσης προβλημάτων, δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, των μοναχικών ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες, των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Κανείς μόνος. Κανείς αβοήθητος. Αυτή είναι η μέριμνά μας».

Για την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα θα αξιοποιηθεί το προσωπικό τού «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ, και θα χρησιμοποιηθούν δύο οχήματα κι ένα ειδικό όχημα για τη μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία.

Οι πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310521576, 2310519584 και 2310550989 τις καθημερινές, από τις 08.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00, και κάθε Σάββατο από τις 10.00 έως τις 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους για το εμβόλιο, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ