Στην «κοσμάρα του» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, πανηγυρίζει με την ανεργία να «καλπάζει»

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ξεπερνά τα 1.180.000 άτομα

Must Read

Χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη «αποτελεσµατικότητα δράσεων και µέτρων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδηµίας, µέσα σε ένα πραγµατικά πρωτόγνωρο παγκόσµιο περιβάλλον αβεβαιότητας».

Την ώρα που ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον οργανισμό σημειώνει κάθε μήνα αρνητικό ρεκόρ, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Epsilon7», επιχειρεί να παρουσιάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα της διαλυμένης αγοράς εργασίας.

Όπως υποστηρίζει, «όσον αφορά το µητρώο εγγεγραµµένων ανέργων του ΟΑΕΔ, υπήρξε µία ετήσια αύξηση της τάξης του 20%-25% τους πρώτους µήνες µετά το πρώτο κύµα της πανδηµίας, που µειώθηκε στο 12%-13% κατά το τρίµηνο Ιουλίου – Σεπτεµβρίου και το τελευταίο διάστηµα έχει µειωθεί περαιτέρω, στο 5%-6%».

Ωστόσο αυτή η θεώρηση αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς οι άνεργοι όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά κάθε μήνα προστίθενται στο μητρώο του οργανισμού δεκάδες χιλιάδες.

Εξάλλου, ο αριθμός των ανέργων που λαμβάνουν κάποιας μορφής επιδότηση μετά βίας ξεπερνά το 10% του συνόλου, ενώ επιπρόσθετα περίπου 380.000 μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και αποκλείστηκαν από τους δικαιούχους της έκτακτης επιδότησης που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης εκτιμά ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν μέσω των προγραμμάτων του οργανισμού περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας, την ώρα που οι άνεργοι ξεπερνούν τα 1.180.000 άτομα.

Τέλος, εξαγγέλλει τρία νέα προγράμματα που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα. Τα δύο αφορούν 12.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και το τρίτο ένα πρόγραμμα επιχειρηµατικότητας για 3.000 ανέργους, µε έµφαση στην ψηφιακή οικονοµία και στις γυναίκες, που αποτελούν τα 2/3 των ανέργων.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι παραμένουν ανοιχτά προς υποβολή αιτήσεων επτά προγράµµατα συνολικά 38.600 επιδοτούµενων νέων θέσεων εργασίας, µε ποσοστά επιχορήγησης 60%-100% του µισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This