Τράπεζες και εισηγμένες απώλεσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2020

Σε σύνολο 13 εταιριών παρατηρείται μείωση των εργαζομένων κατά 1.262

Must Read

Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν το 2020, οδηγώντας μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην ανεργία.

Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου κυρίως στις τράπεζες και φυσικά η πανδημία που ανέστειλε επενδυτικά σχέδια και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα στο 9μηνο του 2020 -που υπάρχουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία- ένας αξιόλογος αριθμός εισηγμένων εταιριών να περιορίσει το ανθρώπινο δυναμικό.

Με βάση τις λογιστικές καταστάσεις που προαιρετικά δημοσιεύουν, προκύπτουν τα εξής στατιστικά στοιχεία: Σε σύνολο 13 εισηγμένων που αποκαλύπτουν τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού, παρατηρείται μείωση των εργαζομένων κατά 1.262 θέσεις εργασίας ή μείωση σε ποσοστό 3,63%, πάντα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 9μήνου του 2019. Συνολικά το εννεάμηνο (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2020) οι 13 εισηγμένες απασχόλησαν 33.538 εργαζομένους από 34.800 εργαζομένους την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ο μεγαλύτερος αριθμός απομακρύνσεων

Το 2020 υπολογίζεται ότι γύρω στους 3.700 τραπεζοϋπαλλήλους τέθηκαν εκτός τραπεζών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό απομακρύνσεων των τελευταίων χρόνων, ο οποίος ξεπέρασε το 10% του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στα τέλη του 2019 ήταν 36.663. Σημειώνεται ότι το 2019 βρέθηκαν εκτός τραπεζών 2.656 εργαζόμενοι (ποσοστό μείωσης 6,7% σε σχέση με το 2018).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη μείωση εργαζομένων στις τράπεζες είχε αντίκτυπο σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, αφού έκλεισαν υποκαταστήματα τραπεζών, με συνέπεια να παρατηρείται αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αλλά και σε νησιά. Αυτό με τη σειρά του έχει προκαλέσει τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πιέζουν με τη σειρά τους την κυβέρνηση να μεσολαβήσει, ώστε να αλλάξουν γνώμη οι διοικήσεις των τραπεζών, όχι πάντοτε με επιτυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This