Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Τέλος χρόνου σήμερα για τα τέλη κυκλοφορίας, μετά το μπάχαλο με την παράταση και τα πρόστιμα

To «καμία νέα παράταση» έγινε «προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα»

Ένα ακόμα μπάχαλο του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή τη φορά με τα τέλη κυκλοφορίας.

Η σχετική προθεσμία εξέπνεε την Παρασκευή, με το υπουργείο Οικονομικών να διαμηνύει ότι δεν θα χορηγηθεί καμία νέα παράταση. Τελικά, το μεσημέρι του Σαββάτου, το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι η προθεσμία… παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα (δηλαδή, μέχρι σήμερα)!

«Το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 01/03/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021. Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/02/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Θα επιστραφούν το καλοκαίρι

Πού εντοπίζεται το μπάχαλο; Στη δεύτερη πρόταση της ανακοίνωσης. Πολλοί φορολογούμενοι μπήκαν το πρωί του Σαββάτου για να πληρώσουν τα τέλη και διαπίστωσαν ότι ήταν εκπρόθεσμοι, τουτέστιν κλήθηκαν να πληρώσουν διπλάσια ποσά, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, η εκπρόθεσμη καταβολή, η μη καταβολή ή η μειωμένη καταβολή τελών κυκλοφορίας ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας (ουσιαστικά με διπλασιασμό του ποσού που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων πριν από το πρόστιμο). Το ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι τα πρόστιμα επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, κάτι που σημαίνει ότι θα επιστραφούν με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης το καλοκαίρι!

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για όσους δεν τα έχουν καταβάλει, καθώς εκπνέει η προθεσμία και δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να πληρώσουν με τον κωδικό που έχουν μέσω mobile banking ή web banking, ενώ μπορούν επίσης να πληρώσουν σε υποκαταστήματα τραπεζών και στα ΕΛ.ΤΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ