Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

ΓΓ ΟΕΝΓΕ: «Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και με υποδομές έστω και τώρα» (video)

«Υπάρχουν κτιριακές νοσοκομειακές δομές στο δημόσιο, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες»

Ο Νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), Παναγιώτης Παπανικολάου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας, απευθύνοντας έκκληση για ενίσχυση έστω και τώρα.

«Στα νοσοκομεία της Αττικής τα πράγματα δεν είναι καλά από την περασμένη Δευτέρα, καθώς υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα με ταυτόχρονη αύξηση της προσέλευσης των ασθενών προς νοσηλεία τόσο για κορωνοϊό όσο και για λοιπή νοσηρότητα. Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με προσωπικό και με υποδομές. Υπάρχουν κτιριακές νοσοκομειακές δομές στο δημόσιο, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς και ικανός τεχνικός τομέας που θα μπορούσε να αναλάβει την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν».

Για τις ΜΕΘ, ο κ. Παπανικολάου είπε: «Αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας υπάρχουν 24 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί με υποστελέχωση και πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρντ. Συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 1092 και μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το 95% των κλινών είναι κατειλημμένες».

Σε ότι αφορά το νέο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση για έκδοση εξιτηρίων και τα Σαββατοκύριακα, είπε πως «δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αστεία καθαρά επικοινωνιακά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ