Χειροπέδες σε έξι μέλη κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών – Αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός

Must Read

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται πλέον έξι μέλη κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν έξι άτομα, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, μεταξύ αυτών και το φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός για συμμετοχή στην σπείρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τον περασμένο Δεκέμβριο μετέφεραν δεκάδες παράτυπους μετανάστες, περνώντας ανά ομάδες και με μέριμνα του αρχηγού, στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου. Έπειτα από πεζοπορία οι μετανάστες επιβιβάζονταν σε φορτηγό και οδηγούνταν από άλλο μέλος του κυκλώματος σε προσωρινά καταλύματα στη Θεσσαλονίκη και την Πιερία, όπου κρατούνταν από συνεργούς μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα για την παράνομη μεταφορά. Η αμοιβή των διακινητών ανερχόταν σε 2.500 ευρώ, το άτομο, ενώ η καταβολή των χρημάτων γινόταν μέσω του συστήματος «Hawala».

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη με τις συλλήψεις των εμπλεκόμενων προσώπων σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας, της Λάρισας και της Πιερίας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακινητοποιήθηκε στην Μουσθένη Καβάλας φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε 22 παράτυπους μετανάστες. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το δουλεμπορικό κύκλωμα εμπλέκεται σε τουλάχιστον τέσσερις παράνομες μεταφορές κατά τις οποίες διακινήθηκαν 85 αλλοδαποί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This