Τραγωδία! Έσβησε 38χρονη μετά τη γέννα – Απαντήσεις από τους γιατρούς ζητά ο σύζυγός της

Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι πρέπει να ακρωτηριάσουν το πόδι της - Πέθανε ξαφνικά στο χειρουργείο

Must Read

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια που η σύζυγός του έχασε τη ζωή της, λίγο αφότου έφερε στον κόσμο του παιδί τους, αναζητά ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Ο νεαρός πατέρας, από την Πάτρα, αναζητά μέσω της νομικής οδού, τυχόν ευθύνες από αμέλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τον θάνατο της 38χρονης συζύγου του μέσα σε ΜΕΘ νοσοκομείου στις 27 Φεβρουαρίου.

Η 38χρονη Κάριν Ροντρίγκεζ, με καταγωγή από τη Βενεζουέλα, ήταν βραβευμένη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και μητέρα 5 παιδιών. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 20 Φεβρουαρίου για να φέρει στον κόσμο το μωρό της. Λίγες ώρες μετά τον τοκετό που πραγματοποιήθηκε με φυσιολογικό τρόπο, η νεαρή εκδήλωσε αιμορροϊδοπάθεια, με αποτέλεσμα να της χορηγηθεί φαρμακευτικό σκεύμασμα, ενώ όπως την διαβεβαίωσαν, σύντομα θα την επισκεπτόταν χειρουργός για να την εξετάσεις. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, ο γιατρός τελικά δεν την επισκέφτηκε ποτέ και μετά από 3 μέρες, η λεχώνα και το νεογέννητο έλαβαν εξιτήριο.

Η αιμοραγία και ο πόνος της 38χρονης όμως δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό ο οποίος την ενημέρωσε ότι το φαρμακευτικό σκεύασμα που της είχε χορηγηθεί δεν ήταν κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή. Ο ίδιος γιατρός της έγραψε νέα φαμρακευτική αγωγή και σύντομα η γυναίκα ανακουφίστηκε από έντονα συμπτώματα.

«Το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει»

Την 26 Φεβρουαρίου η 28χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο πόδι. Μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος, ο σύζυγός της περιγράφει: «Εισήχθη στις 2.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει». Οι γιατροί ενημέρωσαν τον κ. Παναγιωτόπουλο τηλεφωνικά ότι πρέπει να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του άκρου της 38χρονης. Σοκαρισμένος έδωσε το πράσινο φως στους γιατρούς, να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την υγεία της γυναίκας του.

«Οι γιατροί είπαν ότι ήταν θέλημα Θεού να πεθάνει»

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ενημερώθηκε ότι η 38χρονη σύζυγός του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή στην εντατική. Μισή ώρα αργότερα, τον ενημέρωσαν ότι η Κάριν πέθανε: «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Οταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…«ο Θεός», αυτή ήταν η απάντησή του» περιγράφει στην εφημερίδα ο χαροκαμένος σύζυγος. Όσο για την τελευταία τους επικοινωνία; H νεαρή γυναίκα είπε στον άντρα της λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ».

Η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης η οποία αναμένεται να εκδοθεί σε έναν μήνα από τώρα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Στειακάκη «η συγκεκριμένη υπόθεση δεν περιορίζεται μόνον στις διαστάσεις μιας μεμονωμένης ιδιωτικής διαφοράς, διότι αφορά προφανώς αμελή συμπεριφορά προστιθέντων του υγειονομικού συστήματος που αφορά τελικά το κοινωνικό σύνολο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This