Πέμπτη 5/8/2021

Καταγγελία -σοκ για νοσοκομείο: «Ασθενείς κάνουν την ανάγκη τους στο πάτωμα, δεν υπάρχουν τουαλέτες» (video)

Δωμάτια χωρίς τουαλέτες με τους ασθενείς να κάνουν την ανάγκη τους στο πάτωμα

Απίστευτες συνθήκες βιώνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρους που ασφυκτυούν χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σταύρο Ζαγκανά, ο 55χρονος αδερφός του ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής, αντιμετωπίζει συνθήκες εξαθλίωσης. Ο ίδιος μάλιστα φοβάται να αναφερθεί δημόσια στο όνομα του νοσοκομείου γιατί φοβάται για την αντιμετώπιση που θα έχει από γιατρούς και νοσηλευτές.

«Έχω τον αδερφό μου στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, ο οποίος ζει από θαύμα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που αντιμετώπισε. Είναι στο νοσοκομείο μία βδομάδα. Την πρώτη μέρα τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο με έναν άλλο ασθενή χωρίς τουαλέτα. Έκαναν την ανάγκη τους σε μια γωνία στο δωμάτιο και ερχόταν μια καθαρίστρια και καθάριζε. Και οι δύο ασθενείς με κορωνοϊό. Άνοιξαν κάποια μέρη του νοσοκομείου με δωμάτια που δεν ήταν έτοιμα να υποδεχτούν ασθενείς» κατήγγειλε ο κ. Ζαγκανάς.

Φοβάται να αναφέρει το όνομα του νοσοκομείου

«Ο αδερφός μου είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Είναι λίγο φοβιτσιάρης και έχει αγχωθεί και δε δέχεται ο οργανισμός του το οξυγόνο. Αλλά είναι και η συμπεριφορά των νοσηλευτών, πέρα από το δωμάτιο. Η γιατρός του είπε να μην σηκώνεται και του έδωσε μια πάπια, και η νοσηλεύτρια τον ρώτησε αν είναι τεμπέλης, και δε σηκώνεται να πάει τουαλέτα. Χρησιμοποίησα την ιδιότητά μου για να μεταφερθεί σε ένα δωμάτιο αξιοπρεπές μετά από 4 μέρες. Ο αδερφός μου φοβάται να αναφερθούμε στο νοσοκομείο γιατί δεν ξέρει τι αντιμετώπιση θα έχει από τους νοσηλευτές μετά» τόνισε και πρόσθεσε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν περίεργη συμπεριφορά.

«Θα δεχόμουν ότι είμαστε σε συνθήκες πολέμου 2-3 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας. Ένα χρόνο μετά να μπαίνουν ασθενείς σε δωμάτια χωρίς τουαλέτα, δεν μπορώ να το δεχτώ», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ