Δευτέρα 21/6/2021

Οι προσλήψεις «φάντασμα» και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας

Κι ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν σταματήσει το σύστημα με τις αναστολές...

Ένα πολύ περίεργο στατιστικό στοιχείο ανακοινώθηκε στα τέλη της εβδομάδας: Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα μειώθηκε τον Δεκέμβριο σε 15,8%, σε σύγκριση με το 16,4% τον Δεκέμβριο του 2019 και το 16,2% τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Όμως, είναι άγνωστο ποιος έκανε αυτές τις προσλήψεις!

Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν πως η ανεργία δεν έχει ανέβει ακόμη, διότι με τις αναστολές συμβάσεων το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι, πληρώνουν τις μισθοδοσίες. Τι θα γίνει, όμως, όταν σταματήσει το σύστημα με τις αναστολές;

Επίσης, τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στους 726.000 τον Δεκέμβριο, ενώ ο αριθμός των ανενεργών έφτασε τα 3,27 εκατομμύρια… Δεν το λες και επιτυχία…

Δηλαδή, 4 εκατομμύρια Έλληνες δεν δουλεύουν είτε επειδή δεν το θέλουν είτε επειδή δεν βρίσκουν εργασία.

Οι αιτούντες εργασία ηλικίας 15-24 ετών και οι γυναίκες παρέμειναν οι πιο ευάλωτες ομάδες, με ποσοστό ανεργίας 34,2% και 19,5% αντίστοιχα. Αυτά για να θυμόμαστε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ