Κυριακή 25/7/2021

Σταθεροποίηση στις εισαγωγές και ελάχιστη αναμονή για ΜΕΘ βλέπει η κυβέρνηση

Τι είπε ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες 3-4 μέρες στην Αττική, παρατηρείται σταθεροποίηση της κατάστασης με λιγότερες νέες εισαγωγές.

«Η πίεση στις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ακόμα μεγάλη, αλλά τις τελευταίες ημέρες η πίεση στις εφημερίες έχει μειωθεί», ενώ επανέλαβε την κυβερνητική «καραμέλα» (κόντρα σε όσα λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) ότι δεν ξεπερνά τις 24 ώρες η αναμονή των ασθενών που νοσηλεύονται με φορητούς αναπνευστήρες και περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ.

Σε ότι αφορά το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Κωτσιόπουλο στην Αττική είναι στο 93% και στο λεκανοπέδιο υπάρχουν 411 ΜΕΘ Covid, ενώ πέρσι υπήρχαν 550 σε όλη τη χώρα.

Προχωρώντας σε επαίνους για τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος μένει εκτός της μάχης με τον κορωνοϊό νοσηλεύοντας μόνο non covid περιστατικά, είπε ότι στην Αττική, διαθέτει 233 ΜΕΘ εκ των οποίων το 75% έχει περάσει στο δημόσιο και χρησιμοποιείται από το ΕΣΥ και μόνο 59 κλίνες έχουν μείνει για τον ιδιωτικό τομέα που είναι όλες καλυμμένες. Οι ΜΕΘ στα ιδιωτικά θεραπευτήρια αφορούν non covid περιστατικά, για να προσθέσει ότι πάνω από 700 ασθενείς του ΕΣΥ εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι κλίνες στα στρατιωτικά νοσοκομεία, εκτιμώντας ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός ένταξης και άλλου στρατιωτικού νοσοκομείου στο ΕΣΥ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ