Τρίτη 27/7/2021

Μίνα Γκάγκα: «Η πίεση είναι μεγαλύτερη τώρα γιατί έχουμε και νεότερους ανθρώπους που κινδυνεύουν» (video)

Στην πορεία της πανδημίας στην χώρα και στην πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε αναφορά η καθηγήτρια πνευμονολογίας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και πώς διαχειρίζονται τους ασθενείς με κορωνοϊό. «Πίεση υπάρχει στο σύστημα Υγείας. Διασωληνώσαμε προχθές ασθενή, έμεινε μιάμιση μέρα στην κλινική και μετακινήθηκε. Από άποψη στρες και άγχους, η πρώτη περίοδος ήταν πιο δύσκολη, γιατί δεν είχαμε εμβολιαστεί. Η πίεση είναι μεγαλύτερη τώρα γιατί έχουμε και νεότερους ανθρώπους που κινδυνεύουν. Οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πάντα ότι έχουν δύσπνοια, αν δεν τους βοηθήσουμε δεν θα μπορούν να αναπνέουν, οπότε κάπως έτσι φτάνουμε στη διασωλήνωση. Βέβαια, υπάρχουν λύσεις προτού φτάσουμε σε αυτή την λύση, ωστόσο, υπάρχουν ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται παρά τα φάρμακα και την χορήγηση οξυγόνου» σημείωσε.

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας κρούει το καμπανάκι κινδύνου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. «Παραπάνω βάρος, διαβήτης, υπέρταση, προβλήματα με το θυρεοειδή συνδέονται με βαρύτερη νόσο. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι χωρίς προβλήματα που νοσούν σοβαρά. Έχουμε διασωληνωμένο 20χρονο και 30χρονο, η μέση ηλικία όμως είναι 50χρονοι και 60χρονοι. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός που δεν θα πάει καλά, για αυτό και πρέπει να προσέχουμε» κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ