Τρίτη 3/8/2021

Υφυπουργός Παιδείας: «Θα δοθεί παράταση του σχολικού έτους» – Σε ποιους μαθητές αφορά και μέχρι πότε θα γίνονται μαθήματα

Τι θα γίνει με τα self test

Για δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα παραταθεί το σχολικό έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ζέτα Μακρή. Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως λαμβάνει αυτή την απόφαση βάσει των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής» είπε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως «δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν και ότι γίνει θα αφορά στο σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Τι θα γίνει με τα self test

Αναφορικά με τα self test για την επιστροφή στα σχολεία, επισήμανε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα. Το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, ενώ αν το παιδί είναι ενήλικας θα γράφει μόνο του την υπεύθυνη δήλωση.

Ποια η εικόνα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως μόλις ένα 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν. Σύμφωνα με την ίδια, το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneca αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ