Τετάρτη 28/7/2021

Αναστάτωση στη Λαμία λόγω των 57 κρουσμάτων σε νεοσύλλεκτους!

Αν και έχουν ανιχνευθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, εντούτοις «χρεώνονται» ως κάτοικοι της περιοχής

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λαμία, λόγω των δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), μεταξύ των οποίων και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ).

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το τελευταίο τριήμερο στο ΚΕΥΠ φέρεται να έχουν ανιχνευθεί 57 κρούσματα μεταξύ νεοσυλλέκτων, περιστατικά τα οποία διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή στρατιωτικού νοσοκομείου. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους πρόκειται για περιστατικά ασυμπτωματικά ή ασθενών που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Επισημαίνεται πως το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξή τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου, εκτός κι αν είναι κάτι πιο σοβαρό.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως τα εν λόγω κρούσματα «χρεώνονται» στη Λαμία, ως κάτοικοι της περιοχής, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, ενώ έχει ανεβάσει και τον αριθμό των μολύνσεων!

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ