Τετάρτη 4/8/2021

Πόλος έλξης για παιδόφιλους το Tik Tok, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οι κίνδυνοι που κρύβει για τα παιδιά το διαδίκτυο και η συμβολή των γονιών

Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο, ειδικά για τα μικρά παιδιά, είναι πολλοί, αλλά όσο αυξάνονται οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τόσο αυξάνουν οι κίνδυνοι. Για αυτούς ακριβώς τους κινδύνους μίλησε στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Tik Tok αποτελεί πόλο έλξης για παιδόφιλους»!

«Η Ελληνική Αστυνομία εκσυγχρονίζει συνεχώς το προσωπικό της με εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατασκευάστηκαν για καλό σκοπό. Έχουν ιδιαίτερα στοιχεία που σου δίνουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσεις με άλλους χρήστες. Εκεί όμως είναι το κρίσιμο σημείο όπου μπορεί να υπάρξει κίνδυνος. Το Tik Tok αποτελεί πόλο έλξης για παιδόφιλους, και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί».

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μίλησε και για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενώ υπογράμμισε ότι στη χώρα μας ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα με παιδιά, γιατί ξέρουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μιλάνε αρκετά με τους γονείς.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και για τη σχέση γονέων με τα παιδιά, συμβουλεύοντας τους πρώτους αν εντοπίσουν κάποιο περιστατικό παρενόχλησης να απευθυνθούν αμέσως στην αρμόδια υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ