Ανάστατο το Δίστομο: Σπείρα κλέβει τις καμπάνες από ξωκλήσια!

Το τελευταίο δίμηνο έχουν «κάνει φτερά» έξι καμπάνες από ισάριθμα εκκλησάκια της περιοχής

Must Read

Τις καμπάνες από διάφορα ξωκλήσια στο Δίστομο Βοιωτίας έχουν βάλει «στο μάτι» άγνωστοι, με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο να έχουν κλαπεί… έξι από ισάριθμα εκκλησάκια της περιοχής! 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για σπείρα που ασχολείται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων, τα οποία πωλούν για λιώσιμο και περαιτέρω χρήση. Οι πιο πρόσφατες κλοπές δεν αποκλείεται να έγιναν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, καθώς οι Επίτροποι της κεντρικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου διαπίστωσαν τη Μεγάλη Δευτέρα να λείπουν οι καμπάνες από τον Άγιο Γεώργιο, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Μάμα, καθώς και από την εκκλησία των Αρχαγγέλων στο νέο Νεκροταφείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εξάλλου, είχε διαπιστωθεί κλοπή της καμπάνας από τον Άγιο Νικόλαο, στις κατασκηνώσεις δίπλα στην Παραλία Διστόμου. Η δράση των… ανόσιων εγκληματιών υπολογίζεται ότι ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες, με την κλοπή της καμπάνας από τον Αϊ Γιάννη στη «Βερβά». Οι Επίτροποι της Ενορίας υπέβαλαν τη Μεγάλη Δευτέρα μήνυση κατ’ αγνώστων – ενώ είχε προηγηθεί και άλλη την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία, πάντως, θεωρεί ότι οι κλοπές πραγματοποιούνται από ομάδα δραστών, τα μέλη της οποίας «περιπλανώνται» με όχημα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίζουν «στόχους» και δρουν βράδυ με κατάλληλα εργαλεία (κόφτες, κλπ.).

Στο στόχαστρο των αρχών πιθανοί κλεπταποδόχοι

Ήδη, πέραν των μηνύσεων και των ερευνών που κάνει η Αστυνομία Διστόμου, έχουν εμπλακεί αστυνομικοί και από άλλες περιοχές, σε ένα «διανομαρχιακό» σχέδιο δράσης. Επίσης, στο στόχαστρο των αρμοδίων έχουν μπει και πιθανοί κλεπταποδόχοι, στους οποίους φτάνουν τα κλεμμένα και οι οποίοι τα «σπρώχνουν» για λιώσιμο.

Για καλό και για κακό, από τους Επίτροπους της Ενορίας έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα σε άλλα ξωκλήσια της ευρύτερης περιοχής.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This