Δευτέρα 14/6/2021

Επίσπευση του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών: Επαναλειτουργία στις 8 Μαΐου

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν φροντιστήρια και δικαστήρια, στις 17 ξαναρχίζουν οι ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια

Όπως ανακοίνωσε η ΓΓΠΠ, οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν νωρίτερα από ότι είχε ειπωθεί μέχρι τώρα, στις 8 Μαΐου, ενώ δικαστήρια και φροντιστήρια (όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα) επανεκκινούν στις 10 Μαΐου.

Μάλιστα, στο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε, έγινε γνωστό ότι στις 17 του μήνα θα επαναρχίσουν όλες οι ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια αλλά και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Συγκεκριμένα:

  • από τις 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων, όπως αναφέρει η ΓΓΠΠ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ