Κυριακή 20/6/2021

Το Υπουργείο Παιδείας «έριξε» άκυρο στο Δήμο Μεσολογγίου για τα κλειστά σχολεία!

«Διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται»

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο τα σχολεία στο Μεσολόγγι, καθώς το υπουργείο Παιδείας «άδειασε» τον δήμο Μεσολογγίου, αναφορικά με την απόφασή του να τα κρατήσει κλειστά μέχρι την Τετάρτη 12 Μαΐου, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων στην πόλη. 

Ειδικότερα, σε σχετική εγκύκλιό τους, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας εξηγούν ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο οποίος την Κυριακή αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των ειδικών), είναι αναρμόδιος να λάβει μια τέτοια απόφαση από μόνος του. Ως εκ τούτου, από αύριο Τρίτη, 11 Μαΐου, οι μαθητές του δήμου Μεσολογγίου επιστρέφουν κανονικά στα θρανία.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται».

Ορίζεται με σαφήνεια

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε λίγες ημέρες, γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων να θέσει την περιοχή σε «βαθύ κόκκινο». Άλλωστε, στα μέτρα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται με σαφήνεια ότι στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» από σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, οι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στα σχολεία.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ