Πέμπτη 24/6/2021

Τραγωδία στο Μάτι: «Μας άφησε να καιγόμαστε…» – Με επιστολή ζητάνε την αποπομπή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής

«Συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας...» λένε για τον Κολοκούρη οι συγγενείς θυμάτων και οι εγκαυματίες

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης έστειλαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, οι εγκαυματίες και οι κάτοικοι της περιοχής. Και ζητάνε να δικαιωθούν οι νεκροί, με την αποπομπή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη.

Αφορμή για την επιστολή ήταν το συμπληρωματικό υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή ο Κολοκούρης, που εκείνη την μοιραία μέρα της 23ης Ιουλίου 2018, ήταν διοικητής της ΕΜΑΚ.

Προκλητικά θεωρούν οι συγγενείς των θυμάτων τα όσα αναφέρει και χαρακτηριστικά τον εγκαλούν γράφοντας: «…με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους… μόνο κάποιος δίχως ίχνος συνείδησης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του – εφόσον ήταν εδώ- θα ήταν εξαιρετικά σημαντικός στη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθαίνουν στους δρόμους».

Θεωρούν δε την υπερασπιστική του τακτική προσβολή στους νεκρούς και «κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος» και απαιτούν την άμεση παραίτηση του Στέφανου Κολοκούρη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ