Το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα, ο hardcore αντισπισισμός και ο… βίγκαν(;) πρωθυπουργός!

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα θεωρείται σε όλο τον δυτικό κόσμο ρατσισμός να προτιμάς να γεννήσει ο σκύλος σου, αντί να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο

Must Read

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που… πέφτουν από τα σύννεφα βλέποντας τον πρωθυπουργό να φέρνει προς ψήφιση νόμους για τη στείρωση ακόμα και των δεσποζόμενων ζώων, να γίνεται ανάδοχος αδέσποτων σκύλων που περισυνελέχθησαν από περίεργες και μη νόμιμες φιλοζωικές οργανώσεις και να… κυνηγά ανελέητα το κυνήγι!

Όλες αυτές οι ενέργειές του φαντάζουν αλλοπρόσαλλες, εκτός και αν… Εκτός και αν ο πρωθυπουργός είναι βίγκαν! Ο βιγκανισμός είναι μια φιλοσοφία κι ένας τρόπος ζωής που αποσκοπούν στον αποκλεισμό κάθε μορφής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων για την παραγωγή φαγητού, ρουχισμού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Οι βίγκαν πιστεύουν πως ο άνθρωπος έχει επηρεάσει περισσότερο από όσο οφείλει τον πλανήτη και ότι πρέπει να σταματήσει να τον εξουσιάζει. Πιστεύουν ότι πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός των ανθρώπων και πως πρέπει να σταματήσουν οι άνθρωποι να εκμεταλλεύονται τα υπόλοιπα ζωντανά της Γης.

Μια μορφή βιγκανισμού είναι ο αντισπισισμός. Ο αντισπισισμός είναι ένα κίνημα απελευθέρωσης των ζώων, το οποίο μάχεται ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται τα είδη ζώων. Μάχεται, δηλαδή, τον σπισισμό. Με λίγα λόγια, οι αντισπισιστές βίγκαν πιστεύουν ότι κάθε ζωή έχει αξία και πως δεν υπάρχει διαφορά στην αξία της ζωής ανάμεσα στους ανθρώπους και στα ζώα. Το να σκοτώνεις ένα μυρμήγκι είναι το ίδιο απεχθές όσο και το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο. Έτσι πιστεύουν οι ορθόδοξοι βίγκαν αντισπισιστές.

«Τα οικόσιτα ζώα δεν θα έπρεπε να κατοικούν στον πλανήτη»

Και για να αρχίσουμε να συνδέουμε το παζλ: Όπως είπαμε, οι βίγκαν αντισπισιστές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τα ζώα. Επίσης, θεωρούν πως τα μόνα ζώα που πρέπει να κατοικούν στον πλανήτη είναι εκείνα που η ίδια η φύση έχει δημιουργήσει. Τα οικόσιτα, λοιπόν, ζώα που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια της ανθρώπινης παρέμβασης (όπως, π.χ., τα καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα), δεν θα έπρεπε να κατοικούν στον πλανήτη, γιατί δεν έχουν από τη φύση τους τη δυνατότητα να επιβιώσουν μόνα τους, χωρίς τη βοήθεια του ανθρώπου. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θεωρούν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι καμιάς μορφής ιδιοκτήτες ζώων, τα ζώα που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν θα είναι καλύτερο να μην υπάρχουν.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουν αποφασίσει οι αντισπισιστές πως πρέπει να γίνει αυτό είναι μέσω της στείρωσης των οικόσιτων ζώων. Δεσποζόμενων και αδέσποτων. Αν στειρωθούν όλα τα οικόσιτα ζώα, θα σταματήσουν να αναπαράγονται και σε περίπου 30 χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον ζώα που έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Δίνουν 30 χρόνια περιθώριο, γιατί δεν πιστεύουν πως οι ιδέες τους θα μπορέσουν άμεσα να υιοθετηθούν από το σύνολο του κόσμου.

Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη θεωρία σέβεται απόλυτα και το νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, που έρχεται σε λίγες μέρες στη Βουλή. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος του νομοσχεδίου αυτού είναι ο πρωθυπουργός μας…

Έχει πλάκα που ολόκληρος ΚΟΕ δεν έχει πάρει μυρωδιά τι ακριβώς συμβαίνει με το κίνημα του αντισπισισμού και κάθεται και προσπαθεί να πείσει τους βίγκαν να αποδεχτούν ότι τα καθαρόαιμα δεσποζόμενα σκυλιά δεν πρέπει να στειρώνονται. Μα, σύμφωνα με τον αντισπισισμό, τα καθαρόαιμα είναι τα ζώα που πρώτα απ’ όλα τα άλλα θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν. Γιατί έχουν όλα τους δημιουργηθεί με ανθρώπινη παρέμβαση.

«Πρέπει να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός»

Το πρόβλημα, λοιπόν, του ΚΟΕ, αλλά και του ΟΚΑΔΕ είναι πως θέλουν να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο, χωρίς πρώτα να προσπαθήσουν να τον κατανοήσουν. Ανέφερα στην αρχή ότι το κίνημα των βίγκαν θεωρεί πως οι άνθρωποι είναι πολύ περισσότεροι από όσους χωράει ο πλανήτης. Εάν το δεις από τη δική τους σκοπιά, έχουν δίκιο. Είναι αδύνατο να επιβιώσουν επτάμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς να χρειαστεί να εκμεταλλευτούν την πανίδα της Γης. Επειδή, λοιπόν, είναι απόλυτα βέβαιο πως όσο περισσότεροι άνθρωποι κατοικούν στη Γη, τόσο περισσότερα ζώα θα δέχονται την ανθρώπινη εκμετάλλευση, πρέπει να μειωθεί ο ανθρώπινος πληθυσμός, για να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα.

Υπάρχει ένα άρθρο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τίτλο «Βιγκανισμός, αντισπισισμός και καπιταλισμός: Η πικρή αλήθεια». Εάν το διαβάσετε, θα δείτε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του βιγκανισμού είναι ότι, ενώ αυξάνονται παγκοσμίως οι βίγκαν, παράλληλα, όλως παραδόξως, αυξάνονται και τα ζώα που θανατώνονται κάθε χρόνο…

Για τους αντισπισιστές ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει να υφίσταται αυτό το πρόβλημα είναι να σταματήσει να αυξάνεται ο ανθρώπινος πληθυσμός του πλανήτη.
Αυτή η θεωρία του αντισπισισμού ονομάζεται αντιναταλισμός (antinatalism). Αντιναταλισμός είναι η συνειδητοποίηση ότι οδηγούμε σε εξαφάνιση άλλα είδη και ρυπαίνουμε τον πλανήτη σε σημείο ανατάραξης του οικοσυστήματος μέσα στο οποίο ζούμε, οπότε αποτελεί… περιβαλλοντικό έγκλημα να γεννήσει κανείς σήμερα παιδιά!

Σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά; Πιστεύετε ότι δεν μας αγγίζουν ή δεν πρόκειται να μας αγγίξουν; Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να πέσετε από τα σύννεφα ξανά…

H επικίνδυνη θεωρία του αντιναταλισμού περί ρατσισμού

Εάν σας φαίνεται αδύνατο να θεωρηθεί η προτίμηση στα καθαρόαιμα ζώα ρατσισμός, είστε γελασμένοι. Ο σπισισμός θεωρείται διεθνώς πως βρίσκεται σε αναλογία με τον ρατσισμό και τον σεξισμό. Πλέον η 25η Αυγούστου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα για το τέλος του σπισισμού, κατά την οποία γίνονται πορείες και δράσεις σε όλο τον κόσμο.

Και για να αρχίσουμε να συμπληρώνουμε το παζλ, σκεφτείτε πως το πολύ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα θεωρείται σε όλο τον δυτικό κόσμο ρατσισμός να προτιμάς να γεννήσει ο σκύλος σου αντί να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο. Και επειδή δεν θα υπάρχουν αδέσποτα στην Ευρώπη και την Αμερική, θα μας έρχονται από τις χώρες του τρίτου κόσμου.

Όταν όλοι, λοιπόν, θα έχουμε εμπεδώσει ότι είναι ρατσισμός να θέλεις να γεννήσει το δικό σου κατοικίδιο από το να υιοθετείς ένα αδέσποτο από τον τρίτο κόσμο, θα μεταφερθεί η θεωρία και στον άνθρωπο. Όπως, δηλαδή, ορίζει η θεωρία του αντιναταλισμού.

Σε μερικές δεκαετίες θα μάθουμε πως είναι τουλάχιστον ρατσιστικό να θέλεις να γεννήσεις ένα παιδί που έχει την ίδια μύτη, τα ίδια μάτια, τα ίδια χαρακτηριστικά προσώπου με εσένα και την ίδια ώρα να αφήνεις να πεθαίνουν αβοήθητα από ασιτία βρέφη στον τρίτο κόσμο, μόνο και μόνο επειδή έχουν άλλο χρώμα από το δικό σου ή άλλη μύτη, άλλα μάτια και μαλλιά. Θα μάθουμε πως είναι εντελώς ματαιόδοξο να θέλεις να δημιουργήσεις παιδιά που σου μοιάζουν, όταν εσύ δεν είσαι ούτε υπήρξες ποτέ σου πρότυπο.

Πολύ σύντομα, μάλιστα, θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε για διασημότητες που προτίμησαν να υιοθετήσουν ένα μαυράκι από την Αφρική αντί να γεννήσουν δικό τους παιδί. Θα συγκινηθούμε και θα ευαισθητοποιηθούμε, γιατί δεν θα καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Θα μας μπολιάσουν με ενοχικά σύνδρομα πρώτα για τα κατοικίδιά μας και έπειτα για τα παιδιά μας.

Σήμερα διαβάζεις πρώτη φορά από μένα για τον αντισπισισμό και τον αντιναταλισμό, και νομίζεις πως δεν υπάρχει περίπτωση. Βλέπεις τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εφαρμόζει πλήρως τα κελεύσματα του αντισπισιστικού κινήματος, του προάγγελου του αντιναταλισμού, και σφυρίζεις αδιάφορα, γιατί τα θεωρείς όλα «τρίχες». Όπως ακριβώς θεωρούσαν τρίχες οι γουνέμποροι τα καπρίτσια των μοντέλων της δεκαετίας του ’80…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This