Παρασκευή 30/7/2021

Αγία Μαρίνα Κισσού: Συντηρείται επιτέλους ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Πηλίου

Ο ναός έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο

Επιτέλους συντηρείται και αναδεικνύεται ο ιστορικός ναός της Αγίας Μαρίνας Κισσού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου για την επισκευή της στέγης και τη συντήρηση τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Κισσού Πηλίου. Ο ναός παρουσιάζει προβλήματα στη στέγη, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά και να έχουν σταδιακά καταστραφεί οι οροφογραφίες σε αρκετά σημεία.

«Με το έργο στερεώνεται και συντηρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής του Πηλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και αποδίδεται αποκατεστημένος και λειτουργικός ο ναός. Το έργο έχει άμεση συμβολή στην πολιτιστική προβολή της περιοχής, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας με οφέλη για την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Ιερός Ναός Αγ. Μαρίνας στον Κισσό βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, στην κεντρική πλατεία του Κισσού. Πρόκειται για ένα μοναδικό εκκλησιαστικό μνημείο, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ο ναός είναι τρίκλιτη τρισυπόστατη βασιλική μεγάλων διαστάσεων του 17ου αιώνα και ανακαινίστηκε το 1774. Το τέμπλο του είναι ξυλόγλυπτο που φιλοτεχνήθηκε τον 18ο αιώνα. Οι οροφές του φέρουν τοιχογραφίες του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Παγώνη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ