Αγία Μαρίνα Κισσού: Συντηρείται επιτέλους ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Πηλίου

Ο ναός έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο

Must Read

Επιτέλους συντηρείται και αναδεικνύεται ο ιστορικός ναός της Αγίας Μαρίνας Κισσού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου για την επισκευή της στέγης και τη συντήρηση τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Κισσού Πηλίου. Ο ναός παρουσιάζει προβλήματα στη στέγη, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά και να έχουν σταδιακά καταστραφεί οι οροφογραφίες σε αρκετά σημεία.

«Με το έργο στερεώνεται και συντηρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής του Πηλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και αποδίδεται αποκατεστημένος και λειτουργικός ο ναός. Το έργο έχει άμεση συμβολή στην πολιτιστική προβολή της περιοχής, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας με οφέλη για την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Ιερός Ναός Αγ. Μαρίνας στον Κισσό βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, στην κεντρική πλατεία του Κισσού. Πρόκειται για ένα μοναδικό εκκλησιαστικό μνημείο, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Ο ναός είναι τρίκλιτη τρισυπόστατη βασιλική μεγάλων διαστάσεων του 17ου αιώνα και ανακαινίστηκε το 1774. Το τέμπλο του είναι ξυλόγλυπτο που φιλοτεχνήθηκε τον 18ο αιώνα. Οι οροφές του φέρουν τοιχογραφίες του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Παγώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This