«117 σκληροί ποινικοί είναι έξω λόγω ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την αύξηση ληστειών και δολοφονιών, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον νόμο Παρασκευόπουλου

Must Read

Στις σοβαρές επιπτώσεις στην εγκληματικότητα που έχει προκαλέσει ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- προέβλεπε ακόμα και αποφυλακίσεις βαρυποινιτών, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικά, καθώς, όπως είπε, περισσότεροι
από 100 σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, εξαιτίας των ευεργετικών ρυθμίσεων! Μάλιστα, αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός Αλβανού κακοποιού ο οποίος, αν και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση, αφέθηκε ελεύθερος! Πάντως, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού για μείωση της εγκληματικότητας.

Ο υπουργός ανέφερε πως η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί μόνο στην Αττική 117 σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ξαναγύρισαν ανενόχλητοι στο οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έφερε στο φως και μια υπόθεση για έναν Αλβανό κακοποιό ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξη, βγήκε από τη φυλακή στις 12 Αυγούστου του 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και γύρισε ξανά στις παλιές του «συνήθειες». Περίπου 20 ημέρες μετά την αποφυλάκισή του έκανε ληστεία με απόπειρα φόνου. Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει τον Φεβρουάριο του 2020 και στη διάρκεια καταδίωξης ο κακοποιός πυροβόλησε για να σκοτώσει αστυνομικούς. Οπως ανέφερε ο υπουργός, ο κακοποιός ακόμα καταζητείται, όπως και ακόμη 177 «συνάδελφοί» του μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Η απάντησή του

«Ολοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή, νομίζω, αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση, είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης» τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε κριτική που του ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας, ακόμα και των σκληρών περιστατικών. Ωστόσο, αναγνώρισε πως το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει επηρεαστεί από τη βαρβαρότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και από την αναζωπύρωση του ξεκαθαρίσματος κυκλωμάτων από μπράβους και νονούς της νύχτας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This