Χειροπέδες σε απάνθρωπο που βασάνιζε το άλογο του στην Κρήτη!

Must Read

Σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένο και με…κομμένο πόδι βρέθηκε ένα άλογο στην Κρήτη, το οποίο όπως διαπιστώθηκε βασάνιζε φρικτά ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και συνελήφθη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Σύλλογο «Ζωφόρος» έφτασαν πληροφορίες για την απάνθρωπη συμπεριφορά του δράστη και την κατάσταση του ζώου. Μέλη της «Ζωφόρου» μετέβησαν στο σημείο όπου βρισκόταν το άλογο, συνοδεία της Αστυνομίας και βρήκαν το ζώο σε τραγική κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο. Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο «παστούρωμα».

Ο κτηνίατρος Στέλιος Πηρουνάκης έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ζώο και υποστήριξε το τραύμα με ενέσεις για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Το άλογο, αν και κακοποιημένο, ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου.

Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του, ενώ ο ίδιος βρέθηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ

Με ειδικό τρέιλερ το ζώο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να λάβει την κατάλληλη φροντίδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This