«Κλείνουν»… μέσα τους ανεμβολίαστους – Μόνο με αρνητικά τεστ θα μπορούν να κυκλοφορούν!

Παντού με το rapid test στο... χέρι!

Must Read

Αλλεπάλληλοι εκβιασμοί και απανωτές απαγορεύσεις συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους για να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι  και όσοι δεν θέλουν -τουλάχιστον μέχρι τώρα- να εμβολιαστούν ώστε να σπεύσουν για το εμβόλιο!

Σφίγγει ο κλοιός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει σκληρότερα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Για την ακρίβεια σχεδιάζει να τους… κλείσει στα σπίτια τους!

Ωστόσο, εκτός σχεδίων του κυβερνητικού επιτελείου τίθενται και το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown αλλά και της τηλεκπαίδευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει για το φθινόπωρο, να «ρίξει» όλο το βάρος αποκλειστικά και μόνο στους ανεμβολίαστους.

Τη «νύφη» θα πληρώσουν και πάλι οι ανεμβολίαστοι

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το επικρατέστερο πλάνο φαίνεται πως αφορά την επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να έχουν πρόσβαση τόσο σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, όσο και στους εργασιακούς τους χώρους.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι:

  • να περνούν από εργαστηριακό έλεγχο κατά του covid
  • εντός των 48 ωρών

Και πάλι θα «πληρώσουν» από την τσέπη τους τα τεστ, όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο. Συγκεκριμένα, θα τα χρεώνονται οι ίδιοι, αλλιώς δεν θα μπορούν να κινούνται σε εργασιακούς και μη χώρους.

Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση, οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεούνται μία με δύο φορές την εβδομάδα να διενεργούν μοριακό ή rapid τεστ. Η επιβάρυνση θα είναι στους ίδιους, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εμβολιαστικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και θα μπορούσαν να το επιλέξουν. Μάλιστα, η κυβέρνηση διαρρέει πως «όποιος δεν θέλει να πληρώσει, να κάνει το εμβόλιο».

Ούτε για… ψώνια χωρίς τεστ!

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το σενάριο οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους, κάτι που ωστόσο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός του Αυγούστου, και αφού προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This