Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Στις φλόγες οι πρόποδες της Πάρνηθας – Ακούγονται εκρήξεις (video)

Κοντά στα Βασιλικά Κτήματα η πύρινη λαίλαπα - Τρέμουν οι κάτοικοι για τις περιουσίες τους - Κλείνουν οι δρόμοι

Must Read

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες!

Ακόμα ένα νέο πύρινο μέτωπο σήμανε συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ξέσπασε νέα φωτιά στην Άνω Βαρυμπόμπη, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στο σημείο ακούγονται εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης, ενώ γίνονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η φωτιά πριν φτάσει στην βιομηχανική περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστών συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πολίτες που κατοικούν κοντά στην περιοχή είναι ανήσυχοι και βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς  έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος). Επιπλέον έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Μήνυμα από το 112

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Έπεσε η τάση σε μεγάλο μέρος της Αττικής

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το κύκλωμα επανήλθε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This