Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια: Δύο ενεργά μέτωπα αυτή την ώρα – Εκκενώθηκαν 10 χωριά και οικισμοί

Καταστράφηκαν περισσότερα από 15.000 στρέμματα

Must Read

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά στην Εύβοια. «Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Δύο μέτωπα αυτή την ώρα

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, κ. Τσαπουρνιώτης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και το άλλο προς τα χωριά Κουρκουλί και Σκεπαστή.

Νύχτα αγωνίας και καταστροφής

Δύσκολη νύχτα για κατοίκους, πυροσβέστες και εθελοντές. Απόλυτο χάος και καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, με τη φωτιά να μαίνεται.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε μία περιοχή που έσφυζε από ζωή και πράσινο. Όλη τη νύχτα, πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες.

«Τούτη η απόλυτη καταστροφή δεν έχει προηγούμενο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. «Δεν μπορείς να αποτιμήσεις διαφορετικά τα περισσότερα από 15.000 στρέμματα της καταστροφής» πρόσθεσε.

Κινδύνευσαν ζωές

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια. Πολλές ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν, καθώς η μανία της πυρκαγιάς έκαιγε ανεξέλεγκτα ότι έβρισκε μπροστά της.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν 95 πυροσβέστες, με 35 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο, ενώ λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή να εκκενωθούν ακόμα δυο χωριά: Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Εκκενώθηκαν δέκα χωριά και οικισμοί

Πολλοί οικισμοί και χωριά παραδόθηκαν στις φλόγες. Χωρίς σπίτια έμεινα πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Κατευθύνθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα και ξενοδοχεία.

Η φωτιά κατέβηκε με μεγάλη δύναμη από το βουνό και μπόρεσε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές.

Οι άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δημοσιεύει ένα βίντεο που δείχνει την εξέλιξη της στροφής και της ενίσχυσης των ανέμων κυρίως στον Ν. Ευβοϊκό με ΒΑ ανέμους.

«Υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις που θα αποκαλυφθούν με το πρώτο φως» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, που μαζί με τον Περιφερειάρχη βρέθηκε στο μέτωπό της φωτιάς ενώ την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος της Λίμνης κ. Λιάσκος τονίζει πως «κάηκαν οι οικισμοί Χρόνια και Σηπιάδα. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Οι καταστροφές που θα αποκαλυφθούν με το πρώτο φως της μέρας θα είναι εφιαλτικές».

Συνολικά 185 δωμάτια, 140 στην Αιδηψό και 45 στη Χαλκίδα, δέσμευσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να μπορέσει να μετακινήσει εκεί ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους ούτε να περάσουν την νύχτα αλλού.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιήθηκαν 55 από τα δωμάτια αυτά· πολλοί προτίμησαν να φιλοξενηθούν, και να περάσουν το βράδυ σε συγγενικά τους πρόσωπα ή κοντά στις περιουσίες τους, περιμένοντας – μάταια – πράσινο φως από τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν απαγορεύσει την κυκλοφορία, να φτάσουν σε αυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This