«Μάχη για να σωθούν ελληνικά χωριά»- Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στην Ελλάδα (video)

«Φλέγεται η Ελλάδα»

Must Read

Εφιαλτικές στιγμές ζει η χώρα μας καθώς πολλές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε πύρινο κλοιό, με την Πυροσβεστική να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει την πύρινη λαίλαπα που με μανία καίει ότι βρει μπροστά της.

Οι αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καταστροφικές φωτιές που έχουν κάψει ολοσχερώς ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας μας, έχουν κάνει τον γύρω του κόσμου με τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης να μεταδίδουν τις εξελίξεις από τον πύρινο εφιάλτη που ζούμε τελευταίες ημέρες.

Indepedent

Με απευθείας σύνδεση καλύπτει τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα που έχουν ανοίξει στην χώρα μας ο Independent της Βρετανίας, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις Αρχές οι οποίες κάνουν «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αναφορά επίσης κάνει και για τις φωτιές που ξέσπασαν στην γειτονική μας χώρα, την Τουρκία.

Daily Mail

Η Daily Mail με τη σειρά της αναφέρεται σε ορισμένους από τους κατοίκους οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ παράλληλα σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δήλωσε πως οι καιρικές συνθήκες έχουν κάνει τη χώρα μια πυριτιδαποθήκη και καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Al Jazeera

Την άλλη το aljazeera αναφέρεται στην αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εθνική Οδό ενώ τονίζει πως το θερμικό φορτίο είναι μεγάλο, καθώς το νερό που πέφτει εξατμίζεται σχεδόν αμέσως.

The Sun

Εικόνες από την καταστροφική φωτιά στην Ολυμπία δημοσίευσε η εφημερίδα The Sun αναφέροντας πως οι πυρκαγιές έχουν κάψει ολοσχερώς μεγάλα τμήματα της χώρας μας, κοινοποιώντας ταυτόχρονα και τον χάρτη από τις φωτιές.

BBC

Το ΒΒC μεταδίδει πως πολλοί από τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και προσπαθούν να διαφύγουν με βάρκες για να σωθούν.

Reuters

«Κόκκινες φλόγες φώτιζαν τη νύχτα στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας, κάτοικοι εγκατέλειπαν προάστια, αιτούντες άσυλο εκκενώθηκαν κι οι Αρχές προειδοποίησαν για νέες πυρκαγιές την Παρασκευή, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου και αναμένονταν ισχυροί άνεμοι», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

CNN

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN «ο καπνός είναι τόσο πυκνός που σκοτείνιασε τον ορίζοντα», ενώ η πυρκαγιά στην Αττική έχει πάρει τόση έκταση που οι Αρχές αναγκάζονται να εκκενώσουν πολλές από τις περιοχές της.

ABC News

Η ανταποκρίτρια του ABC News μετέδωσε τις τραγικές εικόνες από την πύρινη κόλαση που ζει η χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This