Νέα πύρινη κόλαση στην Αττική! Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα – Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί (video)

Θλιβερές εικόνες! Οι φλόγες καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους

Must Read

Eπαναλαμβάνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική, μόλις λίγες μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις αλλά και τον καταπράσινο πνεύμονα στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Δείτε επίσης: Φωτιά και στα Βίλια Αττικής (video)

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κερατέα μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Συντερίνα , ενώ στο Μαρκάτι έχουν κάψει ήδη τα πρώτα σπίτια.

Με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Συντερίνα, Μαρκάτι, Δημολάκι και  Άγιος Κωνσταντίνος. Οι μεν κάτοικοι στο Μαρκάτι κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Λαύριο και οι κάτοικοι της Συντερίνας προς Ανάβυσσο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή είναι ισχυρές, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο τους. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους και προσπαθούν μόνοι τους να σώσουν τις περιουσίες τους. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, με τους ανέμους να οδηγούν τις φλόγες στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Αν η φωτιά φτάσει στην καταπράσινη έκταση τότε η καταστροφή θα είναι βιβλική.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για τον εγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας στην Κερατέα, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να επιβεβαιώνει μιλώντας στο Open ότι η ηλικιωμένη κάτοικος είναι πλέον ασφαλής και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο: «Υπήρξε απεγκλωβισμός γυναίκας, η οποία έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και έχει ξεπεράσει τον οποιοδήποτε κίνδυνο», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ταυτόχρονα κάτοικοι της Κερατέας υποστηρίζουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών: «Στο τέρμα της χαράδρας υπάρχει ένα γεφύρι και εκεί ακριβώς σε κάδο αναπτύχθηκε η φωτιά. Από εκεί επειδή έχει πολλά ξερά έφτασε εδώ σε 15 λεπτά. Είδα στον κάδο καπνό και μετά είδα φλόγες. Άκουσα ότι κάποιος οδηγός του δήμου είδε κάποιον να φεύγει από τον κάδο», δήλωσε κάτοικος μιλώντας στο Open.

Την άποψή του ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό εξέφρασε στο Open ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σημειώνει ότι η φωτιά κινείται με ταχύτατους ρυθμούς: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή», τόνισε και πρόσθεσε οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια στο Μαρκάτι.

Ζωντανή μετάδοση για τον νέο πύρινο εφιάλτη κάνει και ξένα δημοσιογραφικά μέσα όπως ο Independent: 

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Μακροδημήτρης μιλώντας στο Open, χαρακτήρισε την κατάσταση ως τραγική, αναφέροντας πως τίθεται μεγάλη προσπάθεια από την πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς αλλά και από την ΕΛ.ΑΣ για να εκκενωθούν οι οικισμοί.

Ο αντιδήμαρχος μάλιστα έκανε έκκληση να σταλούν κι άλλες εναέριες δυνάμεις καθώς από την πύρινη λαίλαπα κινδυνεύουν όλες οι γύρω περιοχές.

Η τροχαία από τη μεριά της προέβη σε διακοπή κυκλοφορίας προκειμένου να γίνεται ευκολότερα η κίνηση των οχημάτων πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα διακοπή κυκλοφορίας ισχύει για:

  • Παλαία λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου

Στην περιοχή επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6Α/Φ και 6Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This