Καπραβέλος: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι για να έχουμε μια ελεύθερη ζωή ή όλοι θα περιοριστούμε ξανά» (video)

«Θα βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα, σφοδρότερο από τα προηγούμενα»

Must Read

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας καθώς από τα τέλη Αυγούστου αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» κ. Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ημέρες που έρχονται και αναφερόμενος στην Θεσσαλονίκη που είναι ακόμη άδεια, δήλωσε πως: «H ανησυχία μας είναι μεγάλη, ανησυχία που μεταφράζεται σε φόβους ότι είμαστε μπροστά στα δύσκολα», είπε και πρόσθεσε ότι «τα δεδομένα που έχουμε από όλο τον κόσμο δεν είναι καλά, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει όλη την εικόνα της πανδημίας».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ισραήλ, όπου Το 85% του πληθυσμού του είναι εμβολιασμένο και παρόλα αυτά προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς «στα 500 περιστατικά που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετάξυ των 9 χιλιάδων κρουσμάτων, τα μισά περιστατικά είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να γίνει και τρίτη δόσης εμβολίου ο κ. Καπραβελος ανέφερε πώς «ακόμα κι όσοι εμβολιαστήκαμε από τον Γενάρη και μετά βλέπουμε ότι δεν παρέχουν προστασία πάνω από 9 μήνες, οπότε η τρίτη δόση είναι απαραίτητη. Είμαστε μπροστά σε νέα κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος».

«Το μείγμα που δημιουργείται από το φθινόπωρο είναι εκρηκτικό. Υπερμεταδοτική μετάλλαξη, εμβόλια που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα… είμαστε μπροστά σε νέα κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος. Ναι μεν έχουμε διαθεσιμότητα σε κλίνες covid, αλλά έχουμε κι άλλα περιστατικά. Αν διαταραχθεί η κανονικότητα ενός νοσοκομείου θα ζήσουμε παρόμοιες στιγμές με το 2ο και το 3ο κύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, ο διευθυντής της Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» ανέφερε ότι «αρνούνται να χρησιμοποιήσουν το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας (το εμβόλιο)», γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό, καθώς μετά την πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί μεγάλη άνοδος συνωστισμού στους κλειστούς χώρους.

«Μέχρι η πανδημία να ελεγχθεί η μάσκα είναι πολύ βασική σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους. Σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει και εμβολιασμένους σε ποσοστό 60% λιγότερο», πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Δεν υπάρχει έλεγχος της πανδημίας σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Ο κ. Καπραβελος μάλιστα υποστήριξε πως «αν αποδιοργανωθεί πάλι του ΕΣΥ κάνουμε μια τρύπα στο νερό», θέτοντας ως παράδειγμα το νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο από τις 12:00 κλείνεις για κορωνοϊό υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη

«Θα βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα, σφοδρότερο από τα προηγούμενα»

«Σαν κοινωνία είμαστε στο παρά 5 να βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα, σφοδρότερο από τα προηγούμενα. Αν δούμε το ΕΣΥ να καταρρέει θα αναγκαστούμε να πάμε πάλι σε περιοριστικά μέτρα. Ή όλοι θα εμβολιαστούμε για να έχουμε μια ελεύθερη ζωή ή όλοι θα περιοριστούμε», τόνισε.

«Στα 40 χρόνια που δουλεύω σε ΜΕΘ τέτοιο κακό δεν έχω ξαναδει. Άνθρωποι που καταρρέουν από στιγμή σε στιγμή. Κι άνθρωποι που βγαίνουν από ΜΕΘ αλλά χάνουν τη ζωή τους μήνες μετά, είτε έχουν μακροχρόνια προβλήματα πολύ σοβαρά, κινητικότητας, απώλεια μνήμης, διαταραχές συμπεριφοράς. Είναι ένας καταστροφικός, θανατηφόρος ιός. Είναι ανοησία να περιμένεις να μολυνθείς για να αποκτήσεις αντισώματα, είναι σαν να περιμένεις τον ιό να καταστρέψει τη ζωή σου. Έχουμε περίπου 10.000 θανάτους μέσο όρο τη βδομάδα παγκοσμίως.», σημείωσε και αναφέρθηκε στα μαθηματικά μοντέλα που προβλέπουν 5-7.000 κρούσματα ημηρεσίως σε ένα μήνα από τώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This