Θεσσαλονίκη: Μαζικό «όχι» στην υποχρεωτικότητα από τους υγειονομικούς – «Ναι» στον εμβολιασμό (video)

Κλυδωνίζεται η Δημόσια Υγεία με τα νέα μέτρα - Διαμαρτυρία έξω από το ΥΜΑΘ

Must Read

Διαμαρτύρονται κατά των απαράδεκτων μέτρων που καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το παρόν σε μεγάλη συγκέντρωση, έξω από το ΥΜΑΘ.

Μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, αλλά και σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας κόντρα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση με σπασμωδικές κινήσεις χθες, ανακάλεσε τις άδειες των υγειονομικών μετά την 1η Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που τεθούν σε αναστολή όλοι όσοι εργάζονται σε δομές υγείας και δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Οι ήρωες που μέχρι τώρα καταχειροκροτήθηκαν για τον αγώνα τους μέσα στην πανδημία, τώρα ξαφνικά εξοστρακίζονται με τιμωρητική τακτική.

Οι υγειονομικοί αντιδρούν στα νέα μέτρα και κάνουν λόγο για παραβίαση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Υψώνοντας πανό με συνθήματα όπως «υγειονομικοί σε αναστολή, το ΕΣΥ στην ενταντική», αλλά και «όχι στην υποχρεωτικότητα, ναι στο εμβόλιο», οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμά τους και δεν δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω.

Μιλώντας στα δημοσιογραφικά μέσα, η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ξεκαθάρισε: «Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας». Η κ. Μπακιρλή διαμαρτυρόμενη για την απόφαση να ανακληθούν οι άδειες των ακόμα μια φορά μέσα σε ένα χρόνο, τόνισε ότι έως τώρα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, παρά μόνο να προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στους εργαζόμενους.

Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος χαρακτήρισε τα εμβόλια ως «μεγάλο δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα» που οι κυβερνώντες προσπαθούν να το εργαλειοποιήσουν, να διχάσουν την κοινωνία και να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα. Διαμαρτυρόμενος για την αναστολή των εργαζομένων, σημείωσε ότι το δικαίωμα στη δουλειά είναι αναφαίρετο. Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει υιοθετήσει τα μέτρα προστασίας που έχουν προτείνει οι υγειονομικοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This