ΠΟΕΕΤ: Στην… γκρίζα ζώνη η εργασία των ανηλίκων

Στόχος είναι η ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας!

Must Read

Την έντονη αντίδραση των ξενοδοχοϋπαλλήλων προκάλεσε η πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την απασχόληση παιδιών άνω των 16 ετών, που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Ανακοινώθηκε την Τρίτη, μετά από συνάντηση της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου και του προέδρου του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού, όπου η υφυπουργός σημείωσε ότι «στόχος είναι η ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και η βέλτιστη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού σε ανακοίνωσή της θέτει μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα όπως: «Με ποιο νομικό πλαίσιο θα γίνει αυτό; Το κράτος επιτρέπει πλέον επίσημα την παιδική εργασία; Μήπως εννοεί κάποιου άλλου είδους απασχόληση; Αν δεν πρόκειται για εργασία, γιατί αναφέρεται σε παιδιά άνω των 16 ετών; Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε πως για να εργαστεί κάποιος ανήλικος χρειάζεται η υπογραφή του κηδεμόνα του! Εδώ ποιος θα υπογράφει; Το ίδρυμα;».

Η ΠΟΕΕΤ τονίζει: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση προάγει την παιδική εργασία και γιʼ αυτόν τον λόγο ζητούμε εξηγήσεις από την κυρία Μιχαηλίδου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη! Τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τα 18 τους έτη. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πώς αν ισχύουν όλα αυτά, η ομοσπονδία μας θα κινηθεί και νομικά, ώστε να μην ισχύσει κάτι τέτοιο».

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΕΤ καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This