Μπάχαλο και με τα δωρεάν GB στους εφήβους

Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νέα γενιά

Must Read

Από τη μια γκάφα στην άλλη πέφτει η κυβέρνηση, με τελευταίο παράδειγμα τα δωρεάν GΒ στους νέους ηλικίας 15-17 ετών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η τροπολογία που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή αποκάλυπτε πως η χρήση των δωρεάν δεδομένων για τους μαθητές είχε ημερομηνία λήξης στους τρεις μήνες, κάτι που δεν είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Για να προλάβουν τη (νέα) απογοήτευση της νέας γενιάς, που έχει συνειδητοποιήσει πως ακόμα μια φορά η κυβέρνηση την εμπαίζει με μέτρα-αέρα, άλλαξαν ξαφνικά το χρονικό διάστημα που θα είναι σε ισχύ το μέτρο. Πλέον, με νέα νομοθετική παρέμβαση το freedom pass για τα δωρεάν δεδομένα για ίντερνετ θα έχουν χρονική διάρκεια για πέντε μήνες, αντί για τρεις μήνες που ανακοινώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα.

Τα δωρεάν gigabytes χορηγούνται σε ανήλικους χρήστες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 με 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου μέχρι τις 31/12/2021, ωστόσο φάνηκε πως ακόμα μια φορά η κυβέρνηση εμπαίζει τη νέα γενιά.

Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι νέοι δεν αρκούνται σε δωρεάν GB στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά υποδομές στα σχολεία τους, καθηγητές στα σχολεία, πανεπιστήμια που θα τους δώσουν τα εφόδια για να βγουν στην αγορά εργασίας, ένα ανταποδοτικό κοινωνικό κράτος, αλλά και δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς και αποδοχές-επιδόματα με εξαντλητικές ώρες (απλήρωτης) εργασίας.

Τη σχετική νομοτεχνική βελτίωση κατέθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά την αναδιάρθρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Όπως είπε, από τους 434.000 νέους ηλικίας 18-24 οι οποίοι εμβολιάστηκαν, οι 383.133 ενεργοποίησαν το freedom pass, ενώ οι 323.000 εξ αυτών έχουν προβεί σε έστω μία συναλλαγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This