«Παγίδες θανάτου» στο Εφετείο Αθηνών

Ανυποψίαστοι πολίτες τραυματίζονται από τα ξεχαρβαλωμένα σκαλοπάτια του κτιρίου

Must Read

Αν και έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν έχει κάνει τίποτα για την εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων της Αθήνας.

Το κτίριο του Εφετείου Αθηνών έχει να επισκευαστεί από την εποχή υπουργίας του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, όταν δηλαδή κατασκευάστηκε.

Πολλά μάρμαρα έχουν βγει από τα σκαλοπάτια, με αποτέλεσμα οι σκάλες να έχουν τρύπες και να αποτελούν «παγίδες» για τραυματισμό των ανυποψίαστων πολιτών που ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν τους έξι ορόφους του κτιρίου.

Οι δικηγόροι που ανεβοκατεβαίνουν τακτικά τα σκαλιά του Εφετείου, γνωρίζουν την επικινδυνότητα των σκαλοπατιών και τα αποφεύγουν ή μετακινούνται με τα ασανσέρ.

Όμως πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες λόγω του κορωνοϊού προτιμούν τις σκάλες, πέφτουν στο κενό των σκαλιών και τραυματίζονται.

Και όμως παρά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς πολιτών, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχουν επισκευάσει τα σκαλοπάτια.

Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.) που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δικαστικών κτιρίων, έχει προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο εταιρεία, η οποία ανέλαβε την συντήρησή τους. Και όμως τα σκαλοπάτια παραμένουν στην ίδια κατάσταση εδώ και μήνες.

Όλα αυτά και ενώ το περασμένο καλοκαίρι, δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι και δικηγόροι είχαν επισημάνει το πρόβλημα με τα κλιματιστικά μηχανήματα του κτιρίου.

Ολόκληρα τμήματα του Εφετείου Αθηνών, όπως δέκα γραφεία της Εισαγγελίας Εφετών στον 4ο όροφο, το Τμήμα της Καθαρογραφής και του Αρχείου του Εφετείου στον 3ο όροφο και το Τμήμα του Ποινικού Μητρώου στο 1ο  υπόγειο, δεν είχαν καθόλου κλιματισμό.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους χώρους δεν έχουν παράθυρα και δεν αερίζονται. Οι συνθήκες ήταν αφόρητες και επικίνδυνες κατά τις ημέρες του καύσωνα για τους δικηγόρους και τους πολίτες που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν, και πολύ περισσότερο για τους δικαστικούς υπαλλήλους που είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν εκεί για οκτώ ώρες…

Εξάλλου, σπασμένα τζάμια, σωλήνες που στάζουν, τουαλέτες με σπασμένες πόρτες ή χαλασμένες, διαλυμένα καθίσματα συμπληρώνουν το… παζλ της απαράδεκτης κατάστασης του κτιρίου του Εφετείου Αθηνών.

Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας πήγαινε μία βόλτα στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, θα διαπίστωνε τα προβλήματα και αν μη τι άλλο θα ζητούσε εξηγήσεις από τους αρμόδιους του υπουργείου του.

Αν πήγαινε να δει από κοντά τις καθυστερήσεις στις εργολαβίες του υπουργείου του, τότε δεν θα αδιαφορούσε για τις «παγίδες θανάτου»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This