Δασαρχείο για ελάφι: Επιμένει στην αδιαφορία ακόμα και στην απάντησή του!

Θύελλα αντιδράσεων για το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από την είδηση ότι το δασαρχείο στην Πάρνηθα, άφησε ένα χτυπημένο ελάφι να αργοπεθαίνει επί 3 μέρες στην άκρη του δρόμου χωρίς βοήθεια. Και δεν φτάνει η αδιαφορία του δασαρχείου, έρχεται και η αδιάφορη και προκλητική απάντηση που δίνει για να «συμπληρωθεί» το παζλ.

Αυτή είναι απάντηση του δασαρχείου

«Ότι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email», απάντησε ο Γεώργιος Φρουσιός, αναπληρωτής Δασάρχης Πάρνηθας.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Ιωάννης Στάμου, τόνισε πως το δασαρχείο είναι υπεύθυνο να φέρει τον κτηνίατρο.

«Ξεκίνησε η διαδικασία και εμείς την Παρασκευή στείλαμε συνεργείο. Βλέπουμε μία καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται ως εξής: η καταγγελία έγινε την Πέμπτη, απ’ ότι μου είπαν στο δασαρχείο. Πήγαν την Πέμπτη, το έψαξαν και δεν το βρήκαν. Πήγαν πάλι την Παρασκευή και συγκρότησαν το συνεργείο» σημείωσε.

«Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο», είπε ο κ. Στάμου. Μάλιστα, τόνισε πως ο κτηνίατρος δεν ήταν εύκολο να φτάνει έγκαιρα στην Πάρνηθα, καθώς μένει στον Πειραιά: «Δεν υπάρχει 24ωρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ελάφι δεν ήταν ηλικιωμένο αλλά νέο και είχε κάταγμα λεκάνης ύστερα από σύγκρουση με όχημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται, πως ο Νίκος Λεφατζής – που εντόπισε το ελάφι – προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με το δασαρχείο της Πάρνηθας, ενώ όταν πλέον τα κατάφερε τον ενημέρωσαν ότι το ελάφι είναι ηλικιωμένο και «αυτή είναι η φύση του».

Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά: «Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί».

Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι το δασαρχείο ήταν εξοργιστικά αδιάφορο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”». Σημειώνεται, πως το ελάφι έπειτα από τρεις μέρες υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Διαβάστε επίσης:

Ντροπή: Άφησαν ελάφι να ψυχορραγεί επί τρεις ημέρες στη μέση του δρόμου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This