Αποφυλακίζεται και μπαίνει στο Πανεπιστήμιο ο δράστης της δολοφονίας ηλικιωμένου στην Ζαχάρω! (video)

Must Read

Εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την φονική ληστεία με θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα που είχε προκαλέσει σοκ στους κατοίκους της Ζαχάρως Ηλείας, το δρόμο της εξόδου από τις φυλακές περνά ένας εκ των δραστών.

Πρόκειται για έναν 57χρονο Αλβανό που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και δέκα χρόνια κάθειρξη, μαζί με έναν ομοεθνή του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας που συνεδρίασε, χθες, έκανε δεκτό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς του στη φυλακή, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της ποινής σε 17 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση και επειδή έχει ήδη εκτίσει τα 3/5, θα αποφυλακιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο 37χρονος συγκατηγορούμενός του, δεν είχε την ίδια τύχη. Το δικαστήριο τον καταδίκασε και αυτόν όπως πρωτοδίκως για τα ίδια εγκλήματα, αλλά απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για δύο ελαφρυντικά, παρά την θετική εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας. Έτσι, διατήρησε τα ισόβια για τον φόνο και μείωσε οριακά στα 9 χρόνια κάθειρξη την ποινή για την ληστεία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είχε λάβει χώρα στα τέλη Απριλίου του 2012. Οι δύο Αλβανοί είχαν συλληφθεί για την ανθρωποκτονία του 80χρονου Παναγιώτη Παναγούλια από τη Μίνθη Ζαχάρως. Αργά το βράδυ, πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να τον κλέψουν, επειδή είχαν ακούσει στο χωριό ότι έκρυβε 100.000 ευρώ.

Αφού τον έβγαλαν από το σπίτι του, τον έσυραν με τη βία στο διπλανό δάσος, τον έδεσαν με ένα καλώδιο, τον φίμωσαν με ένα μαντίλι για να μην φωνάζει και τον χτύπησαν προκαλώντας του κατάγματα και πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, για να τους πει που είχε κρυμμένα τα λεφτά.

Τελικά, αντί για μια περιουσία, κατάφεραν να βρουν σε ένα κουτί μόνο 1.800 ευρώ και αφού τα πήραν, εγκατέλειψαν τον γέροντα δεμένο στην ύπαιθρο με αποτέλεσμα να βρεθεί το επόμενο απόγευμα νεκρός από συγγενείς του.

Και οι δύο δράστες στην απολογία τους χθες, αποδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στη ληστεία του 80χρονου αλλά αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν, ζητώντας συγνώμη για το αποτέλεσμα της πράξης τους. Σύμφωνα με το pelop.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου, δόμησε την υπερασπιστική του γραμμή στην υποδειγματική συμπεριφορά του εντολέα του μέσα στις φυλακές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στη φυλακή τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ πρόσφατα πέτυχε και στις πανελλαδικές εξετάσεις, περνώντας στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο πλευρό του βρέθηκε και η οικογένειά του. Ο γιος του και η κόρη του προσπάθησαν να ελαφρύνουν τη θέση του πατέρα τους, αποδίδοντας τις πράξεις του στην απόγνωση που τον είχε κυριεύσει λόγω της οικονομικής κρίσης και των χρεών που είχε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This